مناطق کشت

گرم و مرطوب شمال و گرم خشک جنوب

گرم و مرطوب شمال و گرم خشک جنوب

گرم و مرطوب شمال و گرم خشک جنوب

گرم و مرطوب شمال و گرم خشک جنوب

گرم و مرطوب شمال و گرم خشک جنوب

منبع:خیاوی1386
فصل سوم:
عرصه طبیعی تحقیق
شکل (3-1 ) ابشار طبیعی جواهر ده
3-1موقعیت و محدوده جغرافیایی شهرستان رامسر
رامسراخرین شهرستان غربی استان مازندران است که درشمال کشور در ساحل دریای خزر با مساحتی بالغ بر7/729 کیلومتر مربع در 20 50ََ تا5 50 طول شرقی 20 36تا 3700عرض شمالی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته است.،حد شمالی دریا خزر است وحد جنوبی ان راارتفاعات البرز میانی شهرستان قزوین فرا می گیرد.ًٌ
حد غربی ان اولین شهر استان گیلان یعنی چابکسر(شهرستان رودسر)و حد شرقی ان شهرستان تنکابن است.
رامسر تا سال 1385 یکی از بخش های شهرستان تنکابن بود که بنا به تصویب هیات وزیران از ان سال به شهرستان مستقلی تبدیل شده است و از نظر تقسیمات کشوری دارای یک بخش مرکزی دو شهر(کتالم وسادات شهر)چهار دهستان (سخت سر،چهل شهید،جنت رودبار،اشکور)282روستا، ابادی ، مزرعه و مکان مستقلی می باشد(معاونت طرح و برنامه ریزی مازندران1385)
شهرستان رامسر دارای دو چهره کاملا مشخص و طبیعی است که باعث تنوع در کشاورزی و تامین معاش می گردد.

شکل(3-2 )نقشه تقسیمات کشوری جمهوری اسلامی ایران
شمال
شکل (3-3 )نقشه استان مازندران
شکل(3-4) نقشه شهرستان رامسر
3-2زمین شناسی
ورقه رامسر در بخش شمالی البرز جای گرفته است و راستای عمومی ساختارهای زمین شناسی ان شمال و جنوب شرق است.این ساختارها بوسیله انبوهی از گسل ها که عموما از نوع راندگی هستندو چین خوردگی ها را بوجود اورده اند ، تراکم گسل ها و چین خوردگی هاباعث شده اندکه در فاصله ای نسبتا کوتاه (حدود25 کیلومتر)اختلاف ارتفاعی بیش از 4 کیلومتر پدید اید. (اقانباتی،1377 )
گسل ها مهمترین عامل سازنده ساختمان های زمین شناسی و ریخت شناسی را مسر هستند که مهم ترین راندگی های رامسر عبارتند از :راندگی جنت رودبار،راندگی جنوب خشچال،راندگی ازارک و جواهر ده.(همان منبع)
واحد رسوبی در دوران پالئوزوئیک وسنوزوئیک محدود به واحد های حاصل از دریاچه خزر،رسوبات سیلابی،دلتایی وابرفتی است.رسوبات کوارتنری در دشت کرانه های خزر و حد فاصل کوه و دشت و در راستای رودخانه های شهرستان رامسرگسترش قابل توجه دارند.
محیط رسوبی،طیفی از شرایط کاملا قاره ای وتا شرایط ساحلی و حتی دریایی در ان هاقابل تشخیص است.
3-3توپوگرافی
3-3-1نواحی کوهستانی:
کوه های رامسر جزء رشته کوه البرز است که از ارتفاعات تنکابن شروع و به ارتفاعات شهرستان رامسردر غرب متصل می گردد. این کوه ها دارای پوشش جنگلی تنک و انبوه و مراتع مناسبی برای چرای دام می باشد .این منطقه نیز مانند سایر مناطق البرز دارای معادن اهک و زغال سنگ وسرب است و کوه های ارتفاعات این منطقه از دوران سوم زمین شناسی چین خوردگی پیدا کرده و دارای قلل مرتفع می باشد. مهم ترین ان ها کوه سماموس با ارتفاع 3620 متر که دارای رسوبات دریایی (دو لپه های گوش ماهی) بوده که نشان گر وجود دریا از چین خوردگی های منطقه است.بیش ترین مساحت شهرستان را نواحی کوهستانی به خود اختصاص داده است.

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

3-3-2 نواحی کوهپایه ای:
نواحی کوهپایه ای که از ابرفت های رودخانه های مختلف و پسروی دریای خزر تشکیل شده است،بیش ترین قسمت اززمین های قابل کشاورزی در شیب های مختلف قرار گرفته است و مزارع و باغات ان ها از رژیم رودهاتبعیت می نماید.
3-3-3نواحی جلگه ای :
به زمین های پست و هموار زیر 500 متر رااصطلاحا جلگه می گویند.(شایان1376)
جلگه ها کم ترین مساحت شهرستان را به خود اختصاص داده اند .جلگه های این منطقه به دلیل فاصله کم و دریا بسیار محدود است که فاصله آن از چند کیلومتر بیش تر نمی رسد.همین عامل باعث گریده که شهر به سمت غرب وشرق گسترش یابد.
شکل(3-5) نقشه توپوگرافی رامسر
شکل(3-6) نقشه پوشش گیاهی رامسر
3-4شیب زمین:
باتوجه به نقشه شیب شهرستان رامسر و محاسبات انجام شده 25 درصد در شیب 15-0 درجه و 8 درصددرشیب 30-15 درجه و22 درصد در شیب 45-30 درجه و21 درصد در شیب 60-45 درجه و 12 درصد در شیب 75-60 درجه و 9 درصددر شیب بالای 75 درجه قرار دارند.
البته برای زراعت شیب های رو به جنوب نسبت به شیب های رو به شمال بسیار بهتر است،چون شیب های رو به جنوب همیشه گرم تر از شیب های رو به شمال است وان مقدار ساعت افتابی مفیدو بیش تری را دریافت می کند.
3-5اب و هوای شهرستان رامسر:
این شهرستان در تقسیم بندی نواحی اب و هوایی در ناحیه اب و هوای خزری قرار گرفته است و در واقع ناحیه خزری در امتداد ساحل جنوبی دریای خزر از استارا تا گرگان گسترش یافته است.(علیجانی،1386،ص60 الی159 )
در مجموع نا همواری ها در اب و هوای منطقه ساحلی نقش مهمی بازی می کند.در دوره سرد سال تمام خط ساحلی از تاثیر تعدیل اب ودریا بهره مند می شودو در نتیجه علیرغم جهت ورزش و ورود توده های هوای متفاوت دمای همه نقاط گرم تر و نزدیک به هم می باشد،اما به نسبت دوری از ساحل و افزایش ارتفاع به جهت کاهش اثرات دریا و تاثیر فرایند افت محیطی دما، دماها کاهش می یابد.
در شهرستان رامسر به دلیل مجاورت دریا و خشکی و همجواری جلگه های ساحلی و کوهستانی زمینه های لازم برای حرکت هوا و باد همیشه فراهم است و این که در مسیر بادهای باران اور مدیترانه ای قرار دارداز اقلیم معتدل و خوبی برخوردار است و با توجه به این که در طول فصل زمستان در مسیر توده هوای پر فشار سیبری نیز قرار می گیردوزبانه های پر فشار سیبری به این منطقه وارد می شود شاهد برف و یخبندان نیز در بعضی از سال ها هستیم که در برخی از سال ها این تداوم سرما و یخبندان برای این منطقه مشکل افرین بوده است و کشاورزی این شهرستان را با خطریخ زدگی دربعضی از محصولات حساس به سرما ایجاد می کند .

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...