مقالات تحقیقاتی و پایان نامه ها | ۱-۶-۳کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۱-۳ ضرورت و اهمیت پژوهش
به این دلیل که منابع خاکستری حاصل پژوهشهای علمی و تخصصی و اغلب بازتابی از دانش سازمانی هستند، بنابرین میتوانند از نظر اطلاعاتی بسیار ارزشمند و منحصربهفرد باشند، بنابراینانتشار منابع خاکستری و دسترسی آسان به آن ها نقش مهمی را در آگاهسازی محققان ایفا می کند.به همین دلیل شناسایی این منابع در کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از اهمیت زیادی برخوردار است و پژوهش حاضر سعی دارد پس از مطالعه در زمینههای مجموعهسازی، سازماندهی و اشاعه منابع خاکستری در کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، به نتایجی دست یابد که در تقویت نقاط مثبت و رفع نقاط ضعف هر بخش مؤثر واقع شود و به شناساندن اصطلاح منابع خاکستری و همچنین شناساندن انواع منابع خاکستری در کتابخانههای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و در نهایت تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف مدیریت منابع خاکستری منجر شود.
۱-۴ اهداف پژوهش
۱-۴-۱هدف کلی
هدف پژوهش تعیین وضعیت مدیریت منابع خاکستری (مجموعهسازی، سازماندهی و اشاعه منابع خاکستری) در کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است.
۱-۴-۲ اهداف ویژه
– شناسایی انواع منابع خاکستری که در کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وجود دارند.
– منابع خاکستری که در کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وجود دارند، با چه اصطلاحی شناخته شدهاند و اصطلاح منابع خاکستری را به کار میبرند یا نه.
– تعیین وضعیت مجموعهسازی منابع خاکستری در کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.
– تعیین وضعیت سازماندهی منابع خاکستری در کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.
– تعیین وضعیت اشاعه منابع خاکستری در کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.
۱-۵ پرسشهای پژوهش
۱٫ منابع خاکستری در کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با چه اصطلاحی شناخته میشوند؟
۲٫ انواع منابع خاکستری که در کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وجود دارند، کدامند؟
۳٫ وضعیت مجموعهسازی منابع خاکستری در کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیچگونه است؟
۴٫ سازماندهی منابع خاکستری در کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیدر چه وضعیتی قرار دارد؟
۵٫ وضعیت اشاعه منابع خاکستری در کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیچگونه است؟
۱-۶تعریفهای عملیاتی
۱-۶-۱ بررسی وضعیت مدیریت منابع خاکستری
منظور بررسی کلی وضعیت مجموعهسازی، سازماندهی و اشاعه منابع خاکستری در کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است.
۱-۶-۲سایر منابع خاکستری
منظور سایر منابع مشابهی است که با توجه به تعریفی که از منابع خاکستری شده است در کتابخانههای مورد بررسی وجود دارد ولی در پرسشنامه مطرح نشده بود و پاسخدهندگان در کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به آن ها اشاره کردند.
۱-۶-۳کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
منظور کتابخانههای مؤسسات تحقیقاتی و مراکز تحقیقاتی استانی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است. به دلیل اینکه در این پژوهش کتابخانههای مؤسسات تحقیقاتی و مراکز تحقیقاتی استانی که زیر نظر مرکز اطلاعات و مدارک علمی کشاورزی اداره میشوند بررسی شدند، کتابخانههای مؤسسات آموزشی که زیر نظر مؤسسه آموزش علمی کاربردی فعالیت دارند و مدیریت مجموعه آن ها با سیاستهای کتابخانههای تحقیقاتی یکسان نیست و نیز دسترسی به اطلاعات آن ها به دلیل قرار داشتن در مدیریتی دیگر دشوار بود از جامعه پزوهش حذف شدند.
۱-۶-۴ مدیریت منابع خاکستری
منظور مجموعهسازی، سازماندهی و اشاعه منابع خاکستری در کتابخانههای وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است.
۱-۶-۵ منابع خاکستری
هر منبع اطلاعاتیِ چاپی یا الکترونیکی – اعم از کتاب، نشریه، پایاننامه یا خبرنامه – که پس از تدوین و تولید وارد بازار نشر نشود، جزء انتشارات خاکستری محسوب میشود. بر این اساس، انتشارات خاکستری منابع اطلاعاتی خاصی هستند که با هدفی خاص و مخاطبی ویژه تولید میشوند، اما به دلیل تکثیر در سطح محدود و هدف غیرتجاری امکان دسترسی به آن ها در بازار نشر وجود ندارد. انتشارات خاکستری معمولاً از طریق پدیدآور حقیقی یا حقوقی در دسترس علاقهمندان قرار میگیرند (منصوریان، ۳۰ آبان ۱۳۹۰). انواع منابع خاکستری به این ترتیب است: پایان نامه، طرح تحقیقاتی، گزارشها شامل انواع گزارشهای فنی، گزارشهای دولتی، گزارشهای تحقیقاتی، گزارشهای سفر، گزارشهای هنری، گزارشهای آماری، مجموعه مقالات همایشها، خبرنامه، استاندارد، اسناد، وبسایت، گروه های بحث الکترونیکی، نامه های الکترونیکی، یادداشت، برنامه همایشها، کتابشناسی، عکس، اسلاید، نقشهها، ترجمههای غیرتجاری، یادبود و نظایر آن ها.
فصل دوم:
مبانی نظری و
پیشینههای پژوهش
۲-۱ مبانی نظری پژوهش
۲-۱-۱مقدمه
در این فصل، ضمن اشاره به چارچوب و مبانی نظری پژوهش، به بررسی مطالعات و پژوهشهایی که در گذشته بر روی منابع خاکستری و مدیریت این منابع انجام گرفته است، پرداخته میشود. این فصل شامل دو بخش کلی است: بخش اول شامل تعریف منابع خاکستری، تاریخچه منابع خاکستری، انواع منابع خاکستری و مدیریت منابع خاکستری است. بخش دوم نیز پیشینه پژوهش در داخل، پیشینه پژوهش در خارج و جمعبندی پیشینههای پژوهش را شامل میشود.
۲-۱-۲تعریف منابع خاکستری
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 09:15:00 ق.ظ ]
|