آیا خوردن غذاهای شیرین باعث ارتکاب جرم و نمایش رفتارهای ضد اجتماعی می شود؟در اوایل دهه۱۹۷۰و۱۹۸۰ادعاهای زیادی شد که به خاطر کنترل جنایات و ناامنی های اجتماعی جلوی عرضه مشروبات الکلی و نیز شیرینی جات گرفته شده و یا حداقل برای آن ها محدودیتی ایجاد گردد.مثال بارزی ‌در مورد انزجار از شیرینی،مربوط به سال۱۹۷۸می باشد که،طی آن دان وایت پس از به گلوله بستن آقای جرج مسکون،شهردار سانفرانسیسکو و آقای هاروی میلک،مشاور عالی شهر ادعا نمود او در حالت جنون و به هم خوردگی مغزش که عامل آن خوردن شیرینی جات بوده است ‌به این اعمال زشت و خشن دست زده است. (کارپر،۱۳۷۹،۴۲۱)

سوال این است،آیا مواد قندی باعث پر تحرک شدن می شود؟این گونه باور که مواد شیرین باعث بروز رفتارهای غیر عادی و حملات جنون آمیز در بعضی از افراد می شود به هیچ وجه عمومیت ندارد.در مطالعات انجام شده توسط مؤسسه‌ بین‌المللی بهداشت روانی،با چند مورد از این گونه مسایل،برخورد گردیده است، والدین چند کودک،از رفتارهای غیر طبیعی فرزندان خود،بعد از خوردن شیرینی جات گله مند بوده اند.نمونه ی واقعی این آزمایشات برروی۱۸نفر از کودکان پیش دبستانی از سنین۲تا ۶ساله انجام شده که۱۲نفر آنان در مقابل شیرینی جات حساسیت داشته و۶نفر بقیه عکس العمل خاصی رادر قبال خوردن شیرینی نشان نداده اند.کودکان دسته ی اول به نام کودکان حساس به قند و دسته ی دوم کودکان بی تفاوت در مقابل قند لقب گرفته اند.به کلیه کودکان تحت آزمایش در زمان‌های متفاوت مواد قندی طبیعی یا مصنوعی خورانیده شده و سپس آن ها را به حال خود گذاشتند تابا همدیگر بازی کنند.مشخص نبود که کدامیک از کودکان چه نوع چیزی خورده اند،ولی هر کدام ازآن ها برای مشخص کردن حرکات فیزیکی درحین بازی از لباس مخصوصی استفاده می‌کردند.از نحوه ی بازی کودکان کسی نمی توانست بفهمد که کدام پسر بچه به طور مخفی چه شربتی را خورده است.هیچ یک از والدین،مربیان و نظار قادر به دیدن تغییر محسوسی ‌در رفتار کودکان نبودند.کودکان شیرینی خورده،بیشتراز کودکان شیرینی نخورده،جنب وجوش از خودشان نشان نمی دادند.پژوهندگان در نهایت چنین جمع بندی کردند که خوردن مواد قندی ایجاد تحرک فوق العاده یا رفتار غیر عادی در کودکان به وجود نمی آورد.در واقع هر مطالعه ای که به صورت دو طرفه وبه روش سنتی تا کنون انجام شده بود این نتیجه را داشته که،شکر را برای جلوگیری از ارتکاب جرایم از سر قلاب بر دارید.من از نتیجه ی۵۰یا۶۰پروژه ی تحقیقی که رفتار کودکان را در قبال استفاده از شیرینی جات مورد مطالعه قرار داده است با اطلاع هستم.اگر شما به نتیجه این مطالعات دقت کنید متوجه خواهید شد که قند در نوع رفتار کودکان هیچ گونه تاثیری نداشته است. (کارپر،۱۳۷۹،۴۲۱-۴۲۲)

پس از بررسی نتایج مطالعات انجام شده علمی در سال۱۹۹۱دکتر دایان.ا.گنس از دانشگاه هاوایی چنین جمع بندی نمود که قند هیچ گونه عکس العمل نا مناسب اجتماعی و شرارت در کودکان به وجود نمی آورد چه نرمال باشند و چه حساس به قند.در هر حال،دکتر گنس حالات استثنایی را نیز از نظر دور نداشت.او به والدین هشدارداد محروم کردن کودکان از مواد قندی به خاطر جلو گیری از شرارت و رفتار های ناهنجار آن ها،درست نبوده و چه بسا ممکن است عواقب بدتری هم داشته باشد.دلیل آن چنین است که خوردن مواد قندی باعث آرامش خیال ‌و استراحت مغز شده وخونسردی رابه شخص برمی گرداندواز ارتکاب اعمال تند و خشونت بار جلوگیری می‌کند.دکتر بانی اسپرینگ استاد روان شناسی دانشکده ی پزشکی شیکاگو پیشنهاد می کند،آزاد گذاردن بیش از حد کودکان ممکن است آن ها را از حد اعتدال خارج نماید.

در این قبیل موارد است که،والدین گمان می‌کنند مصرف مواد قندی سبب نا آرامی و شرارت کودکان می‌گردد،در حالی که در اصل مواد قندی جزو مسکن ها به شمار می رود.باعث تعجب است که قند افراد شرور را ملایم تر می‌سازد.برطبق بررسی های انجام شده توسط گروه پژوهشگران دانشگاه ویسکانسین در مدیسون،حقیقت مبهوت کننده آن است که به نظر می‌رسد قند در تغییر و اصلاح رفتار تعدادی از افراد خاطی و شرور مؤثر واقع می شود.در طی انجام یک آزمایش دو منظوره،به تعداد۱۱۵نفر از مجرمین پسر زیر۲۰ساله و هم چنین به تعداد۳۹نفر پسران جوان دبیرستانی غیر مجرم،ضمن صبحانه،مقادیری دانه های غلات شیرین شده با شکر طبیعی یا مصنوعی داده شد.کل شکر مصرفی هر فرد در این آزمایش حدود۴۰ گرم بوده است.از کلیه افراد تحت آزمایش پس از خوردن صبحانه معمولی و صبحانه توام با شیرینی،تست کامل رفتاری به عمل آمد و این آزمایش دو بار تکرار گردید.دکتر جوزف.پی.نیومن رهبر تحقیق چنین جمع بندی نمود که هیچ گونه رفتار سویی که حاکی از تاثیر نامطلوب قند،در افراد باشد مشاهده نگردید. (کارپر،۱۳۷۹،۴۲۳)

این شخص می‌گوید،در واقع قند ها ممکن است در بچه های مشکل دار از نظر رفتاری تا حدودی باعث کاهش رفتارهای شرارت بار آن ها نیز بشود و این گونه بچه های شرور بعد از خوردن مواد قندی همراه با صبحانه ی خود آرام تر شده و رفتارهای مناسب تری را از خود نشان می‌دهند.البته باید اضافه کرد که افراد غیرمجرم نیز بعد از خوردن صبحانه،همراه با شیرینی،رفتارهای صمیمانه تری داشته اند.ولی در نهایت باید گفت ثابت گردیده قندو سایر کربوهیدرات ها،در افراد باعث کاهش فعالیت های دماغی می‌گردد. (کارپر،۱۳۷۹،۴۲۴)

در جمع بندی مطالب بالا می توان گفت قند ها به دونوع تقسیم می‌شوند. قندهای خوب (قند طبیعی) و قند های بد (قند صناعی).توصیه ما خوردن قند طبیعی درجهت رفع نیاز بدن و اجتناب از مصرف بیش از حد قند مصنوعی است.نقش شیرینی جات درارتکاب جرم یک نقش نسبی است،نه این که بخواهیم خوردن شیرینی را یک عامل مستقیم در رفتارهای مجرمانه بدانیم.نکته ی کلیدی حفظ تعادل در مصرف این گروه از مواد مغذی در زنجیره ی غذایی است.

منابع کربوهیدرات:لوبیا،غلات،نان سبوس دار،سویا، سیب،برنج،سیب زمینی، هلو و سایر میوه ها. (تبیان)

مبحث دوم:چربـی ها[۴]

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...