دانلود تحقیق-پروژه و پایان نامه | ۲-۱۴- مطالعات داخلی انجام شده – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
تجزیه و تحلیل بیشتر یافته های ژو و رولاند، نشان میدهد که حتی در وضعیت سود سهام و یا مسائل مختلف دیگر در مجموع، این پدیده بدون تغییر باقی مانده است. آنان نتیجه گرفتند که دلیل بالقوه برای این است که در ‘جریان نقدی آزاد’ این فرضیه ها ایجاد می شود. به احتمال بالا پرداخت سود سهام نقدی شد هزینه های سازمان را کاهش خوهد داد و محدود کردن بیش از حد سرمایه گذاری، در نتیجه محیط مطلوب برای رشد درآمد آینده ایجاد می کند.
گیولیم و همکاران در سال(۲۰۰۶)، در بررسی رابطه ی بین رشد سود آتی با نسبت پرداخت سود سهام به این نتیجه رسیدند که گرچه نسبت پرداخت سود سهام یک موضوع گسترده در مدل سازی نظری، توسط محققان شرکت مالی میباشد. با وجود نادیده گرفتن نسبت پرداخت سود سهام توسط محققان، بین نسبت پرداخت سود سهام و رشد سود آتی در طول ۱۰ سال بین سالهای ۱۸۷۱-۲۰۰۱ یک رابطه مثبت پیدا شد. یک رابطه منفی یا ضریب منفی، در متغیر رشد سود با وقفه زمانی پیدا می شود؛ و با استناد به فرضیه جریان نقدی آزاد یک ارتباط منفی بین نسبت پرداخت سود سهام و سطح سرمایه گذاری ناخالص داخلی به تولید ناخالص داخلی پیدا شد.
چین شنگ هنگ[۵۱]و چون فان یو[۵۲] سوز سین لین[۵۳] در تحقیقی که در سال ۲۰۰۹ انجام داده اند به بررسی رابطه بین سود تقسیمی و رشد درآمد پرداختهاند. آن ها در این مطالعه به بررسی ارتباط بین نسبت پرداخت سود سهام و رشد درآمد با بهره گرفتن از مجموعه داده های منحصر به فرد، شرکتهای پذیرفته شده در بازار بورس تایوان که پرداخت سود سهام در آن ها دوگانه است، می پردازد. عمل پرداخت سود سهام دوگانه، که در تایوان بسیار رایج است، فرضیه “سود سهام متعادل” که در این مطالعه به آن پرداخته شده را افزایش میدهد. حقیقت اصلی فرضیه این است که پرداخت پول نقد سود بالا ممکن است کاهش هزینه های بنگاهها، و پرداخت بالای سود سهام نشاندهنده سیگنالی از خوش بینی ایجاد کند. شواهد تجربی نشان میدهد که ارتباط مثبت و معنی دار بین نسبت پرداخت سود سهام و رشد سود بعدی تنها در نمونه پرداخت سود سهام دوگانه وجود دارد.
۲-۱۴- مطالعات داخلی انجام شده
آرزو جلیلی در سال ۱۳۸۴ به بررسی سودمندی متغیرهای بنیادی در پیشبینی رشد سود عملیاتی شرکتهای فعال درصنعت دارویی و شیمیایی بورس اوراق بهادار تهران پرداخته است. در راستای این هدف، اطلاعات مربوط به ۴ متغیر مستقل ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام، قیمت سهام، سود تقسیمی و سود عملیاتی و رشد سود عملیاتی به عنوان متغیر وابسته را مورد مطالعه قرار داد. نتایج به دست آمده نشان میدهد که بین سه متغیر مستقل با رشد سود عملیاتی رابطه معنی داری وجود دارد. اما رابطه بین سود تقسیمی و رشد سود عملیاتی رد شده است(جلیلی، ۱۳۸۴).
نادری نور عینی در سال ۱۳۸۵ به شناسایی و تبیین عوامل تعیین کننده نقش کیفیت سود در پیشبینی سود های آتی پرداخت که رابطه مثبت(منفی) بین نسبت وجه نقد و حاصل از فعالیت های عملیاتی به سود عملیاتی(کل اقلام تعهدی) و سودهای آتی وجود دارد. در تمام مدل های مورد استفاده برای ۹۷% بررسی ارتباط فوق ضریب تعیین بالاتر از ۹۶% میباشد که نشان از خوبی و برازش و قدرت رابطه دارد(نادری نور عینی، ۱۳۸۵).
مهرانی در سال ۱۳۸۳ مدلی برای تعیین رابطه بین سود تقسیمی، سود هر سهم و
سرمایه گذاری طراحی کرد. وی تحلیل خود را در دو سطح شرکتی (سری زمان و داده های ترکیبی) تمامی شرکتهای مورد مطالعه) انجام داد. در بررسی شرکتی رابطه ی سود تقسیمی، سود هر سهم و سود پیشبینی شده مورد تأیید قرار گرفت و در داده های ترکیبی نیز رابطه سود، سود تقسیمی و سرمایه گذاری تأیید شد(مهرانی، ۱۳۸۳).
جهانخانی و قربانی در پژوهش خود در پی شناسایی و تبیین عوامل تعیین کننده ی سیاست تقسیم سود، اطلاعات لازم برای ۶۳ شرکت طی یک دوره شش ساله را گردآوری کردند. نتایج مطالعه حاکی از آن است که سیاست تقسیم سود شرکتها از الگوی گام تصادفی پیروی میکند.
همچنین با توجه به تأیید نظریه پیامرسانی، انتظار می رود تا اگر شرکتی از رشد بالایی (پایینی) برخوردار باشد، بازده نقدی آن نیز بالا (پایین) باشد. اندازه، فرصتهای سرمایه گذاری، ساختار مالی، ریسک و اهرم مالی شرکت از دیگر مواردی بودند که در توضیح سیاست تقسیم سود شرکتهای بورس ایفای نقش میکنند(جهانخانی و قربانی، ۱۳۸۴).
قربانی در سال ۱۳۸۷ برای بررسی رابطه نقدشوندگی سهم و سیاست تقسیم سود، از رگرسیون مقطعی برای یک دوره ی شش ساله استفاده کرد. وی متغیرهای معرف نقدشوندگی را نسبت روزهای معاملاتی سهم به روزهای معاملاتی بازار و نسبت سهام معامله شده به سهام منتشرشده در نظر گرفت. همچنین نسبت سود پرداختی به سود هر سهم جهت سیاست تقسیم سود تعریف شد. بررسیهای وی نشاندهنده رابطه ی مثبت و معنادار بین نقدشوندگی سهم و سیاست تقسیم سود است. (قربانی، ۱۳۸۷)
سعیدی و بهنام در سال ۱۳۸۸ در مطالعه ی خود یازده عامل را برای بررسی سیاست تقسیم سود، مورد مطالعه قرار دادند. این متغیرها شامل اهرم شرکت، اندازه شرکت، سود تقسیمی سال گذشته، وجود فرصتهای سرمایه گذاری، وجه نقد حاصل از فعالیتهای عملیاتی شرکت، سود مورد انتظار سال آینده، متوسط سود پرداختی شرکتهای رقیب، نرخ تورم، درصد سهام شناور آزاد، متوسط نرخ رشد سود پنج سال گذشته و سود هر سهم شرکت بودند که از میان آن ها معناداری ارتباط عوامل: اندازه شرکت، سود تقسیمی در سال گذشته، فرصتهای سرمایه گذاری، سود مورد انتظار سال آینده و نرخ تورم، تأیید شد و معناداری ارتباط سایر متغیرها مورد تأیید قرار نگرفت (سعیدی و بهنام،۱۳۸۸).
فرشته افتخارنژاد در سال (۱۳۸۳) به بررسی تأثیر سود انباشته و توزیع شده بر سودآوری آتی و بازدهی سهام پرداخت. در این تحقیق در ابتدا سود را به دو جزء سود انباشته و سود توزیع شده تجزیه نمود و سپس نقش سود انباشته و سود توزیع شده در سودآوری آتی و بازدهی سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را مورد بررسی قرار داد. سود انباشته شامل اقلام تعهدی عملیاتی جاری، اقلام تعهدی عملیاتی غیر جاری، جریان وجوه نقد انباشته شده و سود توزیع شده شامل جریان وجه نقد صاحبان سهام و جریان وجه نقد ناشی از پرداخت بدهی میباشد. تعداد ۵۰ شرکت از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انتخاب شده و از طریق تحلیل پانلی و رگرسیون چندگانه برای سال های ۱۳۸۶-۱۳۸۱ مورد بررسی قرار گرفت (افتخارنژاد. ۱۳۸۸).
فخاری و یوسفعلی تبار در سال ۱۳۸۹، پژوهشی با عنوان “بررسی رابطه ی بین سیاست تقسیم سود و حاکمیت شرکتی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اورق بهادار تهران انجام دادند.آن ها ارتباط بین سود تقسیمی و حاکمیت شرکتی را به عنوان ابزاری برای حل مشکل نمایندگی بررسی کردند. آن ها شاخص حاکمیت شرکتی را بر اساس فهرستی به هشت طبقه ی افشا، اخلاق تجاری، آموزش، رعایت الزامات قانونی، حسابرس، مالکیت، ساخ تار هیئت مدیره، مدیریت دارایی ها و نقدینگی، تقسیم و محاسبه کردند. یافته ها بیانگر این موضوع بود که شرکت های بورس از تقسیم سود برای کسب شهرت و ایجاد اعتبار استفاده میکنند و با وجود ارتباط معنادار حاکمیت شرکتی و تقسیم سود، تأثیر حاکمیت شرکتی بر تقسیم سود اندک است ( فخاری و یوسفعلی تبار، ۱۳۸۹)
فصل ۳
روش تحقیق
۳-۱- مقدمه
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 10:30:00 ق.ظ ]
|