خرید متن کامل پایان نامه ارشد – ۲-۱۲-۱-نقش حرفه حسابرسی در جامعه : – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۲-۱۲-حسابرسی چیست ؟
حسابرسی فرایندی است منظم وباقاعده (سیستماتیک ) جهت جمع آوری وارزیابی بی طرفانه شواهد درباره ادعاهای مربوط به فعالیت ها و وقایع اقتصادی، به منظور تعیین درجه انطباق این ادعاها(اظهارات) با معیار های از پیش تعیین شده وگزارش نتایج به افراد ذینفع (انجمن حسابداری آمریکا، ۱۹۷۳) نظرباینکه، شواهد حسابرسی شالوده اظهار نظر حسابرسی است، ارزش حسابرسی بر مبنای میزان بی طرفانه بودن فرایند جمع آوری وارزیابی شواهد حسابرسی است؛ ارزش حسابرسی بر مبنای میزان بی طرفانه بودن فرایند جمع آوری وارزیابی شواهد تعیین می شود. بی طرفانه بودن به عنوان عاری بودن از سوء گیری و تضاد منافع تعریف شده است (انجمن حسابدارن رسمی آمریکا ، ۲۰۰۶)
بر اساس استاندارد های حسابرسی ایران، لازمه دستیابی به اهداف حرفه حسابداری توسط حسابداران حرفه ای، پایبندی به اصول بنیادی درستکاری، بیطرفی، ورفتار حرفه ای است. از آنجا که وظیفه حسابرس اعتبار سنجی به صورتهای مالی است، این امر مستلزم کیفیت حسابرسی وصلاحیت حسابرسان است. (هوشمند، ۱۳۸۶)
در مورد تعهد اجتماعی حسابرسان، این انتظار متعارف وجوددارد که آن ها درتمام مدت، مستقل از هرنوع منفعتی از جمله منافع شخصی به وظایف خود عمل کنند خواه این تعهد در عمل پذیرفته شود یا خیر، برداشت واستنباط آن است که حسابرسی مستقل مبنای معقولی برای ارزیابی صادقانه از کیفیت اطلاعات مندرج در صورتهای مالی فراهم آورد. (حساس یگانه ،۱۳۸۴)
۲-۱۲-۱-نقش حرفه حسابرسی در جامعه :
تمامی حرفه های شناخته شده چندین ویژگی مشترک دارند. مهمترین این ویژگی ها عبارتند از :
-
- مسئولیت خدمت به جامعه
-
- مجموعه پیچیده از دانش
- نیاز به اعتماد جامعه
حرفه حسابرسی نیز در جامعه مانند حرفه های دیگر بهتدریج تکامل یافته است وبدلیل تغییرات مستمر در روش های حسابداری پیوسته درحال تغییر است. علاوه براین تغییرات اخیر در گزارشگری حسابرسی در جوامع پیشرفته صنعتی تا حد زیادی مربوط به عوامل تعیین کننده وظیفه و نقش حسابرسی است. بدون بررسی وملاحظه این عوامل علت تغییرات در گزارشگری حسابرسی، در پرده ابهام خواهد ماند.
در کشور ما نیز بعلت اینکه در تعیین شکل و محتوای گزارش، اغلب از الگوهای کشورهای پیشرفته صنعتی استفاده می شود. در جهت رفع نارسایی ها اولین گام تعیین استاندارد های ملی در کشور میباشد که این مهم (تدوین رهنمودهای حسابداری واستاندارد های حسابرسی) توسط سازمان حسابرسی عملی گردید واز اول سال ۱۳۷۸ لازم الاجرا گردیده است (هاجری ،
مرداد ۱۳۹۰)
وضعیت واقعی: وضعیت واقعی به موقعیتی گفته می شود که درعمل وجود دارد. وضعیت واقعی در جریان عملیات حسابرسی، مشخص و مستند می شود. حسابرس در تعیین وضعیت موجود یک یافته حسابرسی عملیاتی، باید از این قبیل دهد: چه چیزی را یافته اند؟ چه چیزی را مشاهده کرده اید؟ چه چیزی معیوب، ناقص یا اشتباه است؟ وآیا نارسایی مشاهده شده ، محدود به واحد عملیاتی مورد بررسی ویا گسترده تر از این حد است (رایدر ،راهنمای جامع حسابرسی عملیلاتی، ۱۳۸۰)
فعالیتی اطمینان بخش و مشاوره ای مستقل وواقع بینانه که با هدف ارزش افزایی وبهبود عملیات سازمان انجام می شود. حسابرسی داخلی با اتخاذ رویکردی نظام مند به سازمان کمک میکند تابه اهداف خود دست یابد و فرایند های اثر بخش مدیریت ریسک، کنترل ها وحاکمیت شرکتی رابهبود بخشد.
-کنترل عملیات
-ارزیابی سر مایه گذاری ها
-مدیریت سیستم های اطلاعاتی
-کارکنان و سیستم های منابع انسانی
سیستم های مالی :
– حسابداری مالی
-حسابداری مدیریت وبودجه
-پیشبینی ها وبرنامه ریزی تجاری
-حقوق ودستمزد
-روش های پرداخت های نقدی
رابطه سازمانی مدیران وحسابرسان داخلی: جایگاه حسابرسی داخلی باید به گونه ای باشد که بتواند به طور اثر بخش عمل کند. از این رو پشتیبانی مدیریت سازمان از حسابرسی داخلی، یک ضرورت است. حسابرسی داخلی باید با مشورت با مدیریت ضرورت ها واولویت های کار خود را تعیین کند. بنابرین رئیس حسابرسی داخلی باید آزادانه به مدیران ارشد، دسترسی داشته باشد وبه آن ها گزارش کند. نتیجه یک تحقیق نشان میدهد که عملکرد حسابرسی داخلی بیشتر به جایگاه مستقل آن بستگی دارد. تامین جایگاه مناسب حسابرسی داخلی در ساختار سازمانی، می توان نسبت به استقلال واحد حسابرسی داخلی اطمینان لازم را به دست آورد. موقعیت سازمانی حسابرسی داخلی به توانایی واثر بخشی آن بستگی دارد. دربیشتر سازمانها وظایف حسابرسی داخلی در بخش مالی وزیر نظر مدیر اجرایی است. این موقعیت تا حدی قابل قبول ورضایت بخش است، زیرا حسابرسی داخلی باید به کسی گزارش دهد که کل بخش عملیاتی را بررسی میکند.
۲-۱۲-۲-تعریف کنترل داخلی :
فرایندی است که به منظور کسب اطمینان معقول از تحقق اهدافی که در سه گروه اصلی زیر دسته بندی میشوند. توسط هیات مدیره وسایر کارکنان یک واحد اقتصادی برقرار میشوند :
۱-اثر بخشی و کارایی عملیات
۲- قابلیت اعتماد گزارش دهی مالی
۳-رعایت قوانین و مقررات مربوط
تعریف حسابرسی عملیاتی : عبارت است از فرایند منظم و روشمند برای ارزیابی اثر بخشی،
کارایی، و صرفه اقتصادی عملیات سازمان وگزارش نتیجه ارزیابی، همراه با پیشنهاد های عملی به اشخاص ذیصلاح برای بهبود عملیات.
۲-۱۲-۳-هدف حسابرسی عملیاتی :
-ارزیابی عملکرد در مقایسه با هدف های تعیین شده به وسیله مدیریت.
-شناسایی فرصتهای بهبود عملیات از نظر صرفه اقتصادی و کارایی واثر بخشی
-ارائه پیشنهاد برای بهبود عملیات یا انجام اقدامات ورسیدگی های بیشتر
مفاهیم اساسی حسابرسی عملیاتی :
حسابرسی عملیاتی دارای سه مؤلفه کارایی، اثر بخشی و صرفه اقتصادی است که از اهمیت زیادی برخوردار است. امروزه ارزیابی کارایی، اثربخشی و صرفه اقتصادی باید از فرایند عادی مدیریت هر واحد تجاری در بخش عمومی وخصوصی باشد ومدیران بررسی عملیات را به عنوان یکی از مسئولیت های خود برای کنترل فعالیت ها تلقی کنند وارزیابی مستقل عملکرد مدیران از طریق واحد حسابرسی داخلی یا حسابرسان مستقل صورت گیرد.
صرفه اقتصادی : تلاش در جهت حد اقل کردن هزینه تحصیل واستفاده از منابع سازمان با حفظ کیفیت مناسب.
کارایی : نسبت نتایج به دست آمده از عملیات به منافع مصرف شده. عملیات کارا عملیاتی است که با بهره گرفتن از روش های بهینه، حداکثر بازده را با صرف حداقل منابع تامین کند.
حسابرسی داخلی: فعالیتی اطمینان بخش ومشاوره ای مستقل وواقع بینانه که باهدف ارزش افزایی وبهبود عملیات سازمان انجام شود. حسابرسی داخلی با اتخاذ رویکرددی نظام مند به سازمان کمک میکند تا به اهداف خود دست یابد و فرایند های اثر بخش مدیریت ریسک ،
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 10:30:00 ق.ظ ]
|