دانلود منابع پایان نامه درباره بررسی جاذبه های طبیعی … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
در فاصله ۵۰۰ متری از چشمه اصلی سراب، درخت توتی وجود دارد که بقول مردم روستا در فصل تابستان از روزی که ثمردهی آن شروع می شود تا اول روز پاییز هر چقدر از آن بخورند یکی از میوه های آن نه کم می شود نه زیاد، ارتفاع این درخت کمتر از ۵ متر است. چندین بار بچه ها از بالای این درخت افتاده اند، بدون اینکه کوچکترین نقصی بیننده این درخت به درخت نظر کرده معروف است. قدمت آن بیش از ۱۵۰۰ سال است .
در فاصله ۳۰۰متری از سراب تخته سنگی تراشیده شده مشاهده می شود که دو سردارد که از آن بعنوان سگ نگهبان نام می برند، چون دقیقا رو بروی آبادی قرار دارد متاسفانه در چند سال گذشته یک شب یکی از سرهای مجسمه سنگی را شکستند و آنرا از بین بردند . در قسمت جنوب شرقی روستا تعدادی لانه زنبور طبیعی وجود دارد بدون دخالت دست انسان عسل تولید می کنند . تخمین زده شده که قدمت محل زندگی این زنبورها به بیش از ۵۰۰ سال می رسد .
غارطبیعی بطول ۳۵ متر وعرض و ارتفاع ۸ متر از آن برای آشامیدن مشروب بود، از نوع خود بی نظیر هستند زاغه هایی از قدیم برجای مانده که امروزه نیز با برق کشی و تامین روشنایی همچنان برای نگهداری دام و انبار علوفه مورد استفاده قرار می گیرد .
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در فصل های بهار و زمستان کلیه کبوتران منطقه سنقر واحتمالا سایر مناطق در این مکان جمع می شوند، و نیز هنگام صبح و غروب هزاران کبک برای خوردن آب به سراب کلویچ می آیند، منظره ی جالبی بوجود می آورد که دیدن آنها برای گردشگران جالب خواهد بود .
از دیگر جاذبه های گردشگری این روستا کوه نسار آئینه ،که در شمالغربی روستا است که محل مناسبی برای کوهنوردی و سایر ورزشهای زمستانی است .این روستا بعلت توپوگرافی خاص خود و با اشرافیت خاص خود بر دشتهای اطراف نظر هر بیننده ای را بطرف خود جلب می کند.
جمعیت روستا :
این روستا با ۴۸ خانوار و ۲۱۲ نفر جمعیت طبق سرشماری ۱۳۸۵ اکثر مردم این روستا مسلمان پیرو مذهب شیعه جعفری و به زبان کردی سخن می گویند اقتصاد آنها بر پایه دامداری و زراعت می باشد از مهمترین خصلت این مردم، مهمان نوازی و فرهنگ غنی ، امنیت اجتماعی حاکم بر آنهاست .
(نگارنده، بهار ۱۳۸۷)
۴ ـ ۴ ـ ۴ روستای آئینله :
موقعیت جغرافیایی : این روستا در جنوب غربی شهرستان سنقر جز دهستان سراب است که در فاصله ی ۵/۲۱ کیلومتری سنقر قرار دارد این روستا در دامنه کوه کمر علی قرار گرفته بعلت داشتن شیب بصورت پلکانی ساخته شده است، به نحوه ی که پشت بام هر خانه، حیاط خانه بالایی است .
جاذبه های طبیعی آئینله : مردم روستایی آئینله به کوه کمر علی اعتقاد خاصی دارند و آنرا بعنوان زیارتگاه قبول دارند به همین خاطر چند پرچم سبز رنگ با میله های بلند در بالای کوه گذاشته اند و می گویند قدمگاه حضرت علی است . در دل این کوه یک غار وجود دارد، با طول کم حدود ۷ الی ۱۰ متر که در گذشته های دور مردم غارنشین در آنجا سکونت داشتند اما امروزه در فصل زمستان محل تجمع حیوانات درنده و درفصل بهار و تابستان شب هنگام کلاغها و کبوترهای کوهی ودیگر پرندگان دراین محل جمع می شوند. که روبروی کمرعلی، کوه قرج قایر است که در بالای آن تعدادی درخت خود را به ارتفاع ۵/۱ متر روئیده اند . علاوه براین غاری بطول ۵ متر وجود دارد که استفاده خاصی از آن صورت نمی گیرد، قسمت بالای این کوه سوراخی شکل وجود دارد که روستائیان به آن دوربین می گویند، زیرا از طریق آن می توان روستاهای دیگر را زیر نظر گرفت و سرزمینهای کشاورزی این روستا بصورت پلکانی و سکو مانند برروی هم قرار گرفته اند در پایین دست روستای آئینله ، رودی بنام سردره آئینله وجود دارد که طبیعت بکروزیبایی از درختانی از قبیل گردو ، بادام ، سنجد خودرو رشد می کنند، و درخت بید ، چنار هلو و غیره در میان کشتزارهای جلوه ای طبیعی و بی نظیر را بوجود آوره اند .
اب و هوای روستای آئینله : آب و هوای کوهستانی و خشک است .آب و هوای این روستا درفصل زمستان سرد و درفصل بهار و تابستان معتدل و مطبوع می باشد . از جمله گیاهان این منطقه شامل گیاهان خودرو گندم ، جو ، یونجه ، شبدر ، آفتابگردان و غیره میباشد. تخمه این منطقه بعنوان تخمه سنقر معروف است، که تماشای مزارع یکدست آفتابگردان برای گردشگران از جذابیت خاصی برخوردار است. و در کنار جویبارهای آن گیاهان خوراکی از جمله پونه ، کیوز ، کنگر ، از همه مهمتر یک نوع پیاز در این منطقه وجود دارد که تنها می توان در بالای کوه از آن استفاده نمود به قسمتهای پایین که می رسد به حالت فرسوده در می آید . از دیگر مناظر طبیعی این روستا درختان بید بوده اند که دارکوب آنها را سوراخ کرد و محل مناسبی برای زندگی پیدا می کردند .
جمعیت روستای آئینله :
این روستا با ۵۴ خانوار و ۲۳۱ نفر جمعیت بر طبق سرشمار سال ۱۳۸۵ مردم این روستا مسلمان پیرو مذهب شیعه جعفر و به زبان کردی سخن می گویند اقتصاد این روستا بر فعالیتها زراعی دامداری استوار است .(نگارنده،بهار ۱۳۸۷)
۴ ـ ۴ ـ ۵ روستای کیونان :
موقعیت جغرافیای :
روستای کیونان دردهستان کیونانات در فاصله ۴۸ کیلومتری جنوب غربی سنقر قرار دارد این روستا در دامنه هموار تپه ای با ارتفاع نسبتا زیارد در نزدیکی روستای جنگلی چنگیز قرار دارد .
جاذبه های طبیعی کیونان : در پایین روستا رود کوچکی با آب نسبتا کمی در آن جریان دارد. در دو طرف دره درختان چنار صنوبر و دیگر انواع درختان میوه ای کاشته شده است. اطراف روستا در بین درختان و درختچه ها محصور شده است . پوشش گیاهی گون همه سطح تپه های موجود د رروستا را پوشانده است. آب چشمه ها و سرابهای اطراف موجب سرسبزی و طراوت زمینهای کشاورزی شده است و در فصل بهار و تابستان گردشگران زیادی را بطرف خود جلب می کند.
روستای کیونان بعلت دوری از مسیر چشمه و سرابها با کمبود آب آشامیدنی مواجه است. یکی از چشمه ها که بسیار جالب و مورد توجه برای هر فرد تازه وارد به روستای کیونان کانی باد است که با لوله کشی آب را از چشمه در تقریبا ۱۰۰۰ متر بالاتر قرار دارد به پایین منتقل کرده اند با درست کردن حوضچه ای در جلو آن و اطراف آن را بتون کرد که منظره ای جالب توجه ایجاد نموده است. آب این چشمه در فصل زمستان سرد و تابستان بسیار خنک و گوار و خوشمزه می باشد .
از دیگر مناظر زیبا در روستا چشمه ای در قسمت پایین روستا قرار دارد. با درست کردن تنه درخت کهن سالی بطول ۳ متر و خالی کردن داخل آن که دراطراف آن گیاهان متنوعی رشد نموده اند که از آن برای تامین آب آشامیدنی و شستن لباس و آب خوردن حیوانات استفاده می کنند . در این روستا هر خانوار ۵ الی ۱۰ کندو زنبور عسل دارند که جنبه خود مصرف دارد. از دیگر جاذبه های گردشگری این روستا قلعه قدیمی ( جهانشاه ) است که همچنان بنای آن پابرجاست. دیوار حیاط آن از سنگ و سیمان می باشد که جلوه ای خاص به روستا داده است و چشم اندازهای طبیعی وبکر این روستا سالانه تعداد زیادی گردشگر را بطرف خود جلب می کند .
این روستا با ۸۷ خانوار و ۳۸۷ نفر جمعیت طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ بامردمی مسلمان پیرو مذهب شیعه و به زبان کردی سخن می گویند. اقتصاد این روستا زراعت و دامداری می باشد .
(نگارنده، بهار ۱۳۸۷)
۴ ـ ۴ ـ ۶ روستای چنگیزه :
موقعیت جغرافیایی :
رستای چنگیزه در دهستان کیونانات در فاصله ۵۲ کیلومتری جنوب غربی سنقر قرار دارد.
جمعیت روستای چنگیزه تعداد ۶۰ خانوار و ۲۳۴ نفر جمیعت .
جاذبه های طبیعی چنگیزه :
این روستا که از روستاهای همیشه سرسبز منطقه کیونانات و حتی شهرستان سنقر کلیائی می باشد ، همچون نگینی بر تارک این دهستان می درخشد. یکی از زیبایی هایی روستا جاده پر پیچ و خمی است که همچون جاده شمال درطول مسیر را از طراوت و شادابی خاصی برخودار می باشد. روستای چنگیزه در دامنه ی تپه در دره ای قرار دارد که تپه های کوچک و بزرگ دیگری اطراف آنرا فرا گرفته اند با جاری شدن برف آبهاو آب چشمه ها ایجاد چشم اندازهای زیبا ایجاد نموده روستائیان در دو طرف رود درختان چنار صنوبر زود بازده کاشته اند که هر چهار سال آن را قطع می کنند و به فروش می رسانند. دردامنه های بالاتر از رودخانه بصورت تقریبا پلکانی انواع درختان میوه از جمله گیلاس ، آلو ، هلو ، توت ، انجیر ، گلابی ، گردو و بادام سیب . زد آلو ، گیلاس ، انگور و غیره کاشته اند که میوه اینها از چنان مرغوبتی برخوردار هستند که قبل از رسیدن کامل آنها بازرگانان تهران آنها را خریداری می نمایند و اکثر آنها را به کشورهای خارجی صادر می کنند . از مهمترین مشکلات این روستا آن است که با وجود داشتن بیشترین مقدار آب، کمترین استفاده از این آبها می شود و به هدر می رود .
مرتع روستای چنگیزه :
در مراتع این روستا بیش از ۵۰% آن تحت پوشش گونه گیاهی گون قرا دارد و ۵۰% مابقی از گیاهان طبیعی است که به خوراک دام های موجود در روستا و دامهای عشایر کوچنده می رسد . گونه های گیاهی گون چشم انداز خاصی به تپه های همجوار داده اند که در کنار دیگر درختچه های خودرو در این منطقه جذابیت خاصی برای گردشگران دارد. از دیگر مناظر طبیعی این روستا چشمه ها و سرابهای این روستا است که بالغ بر ۵۰۰ چشمه آبی دائم و تعدادی هم چشمه فصلی وجود دارد. در فصل بهار با خروشان شدن آب این چشمه ها بطرف دامنه تپه های اطراف روستا از چشم اندازهای بی نظیری برخوردار می شود. از چشمه و سرابهای مهم این روستا سراب چشمه باد ( چشمه شفا ) که بقول اهالی روستا آب این چشمه معدنی است که از آن برای بیماری واریس و شن کلیه شفا بخشی آن برای اهالی روستا کاملا ثابت شده می باشد . سراب کرک و چشمه کانی آخور از سرابهای مهم این روستا می باشند .
طبق گفته یکی از بزرگان این روستا در چند سال گذشته در روز ۲۷ تیر از برف روی قله های بلند این روستا برای سردکردن دوغ و نوشابه و نگهداری گوشت عروسی استفاده شده است . از دیگر جاذبه های گردشگری این روستا قلعه قدیمی و امامزاده ای درفاصله چند صد متری روستا قرار دارد.
(نگارنده، بهار ۱۳۸۷)
۴ ـ ۴ ـ ۷ روستای ملک آباد :
موقعیت جغرافیای روستای ملک آباد در دهستان فارسینج در فاصله ۲۳ Km جنوب شرقی سنقر است .
جاذبه های طبیعی روستا :
یکی از روستاهای دامنه کوه نخود چال است در فصل بهار روزانه بیش از هزار نفر گردشگر را پذیرا می باشد. این روستا علاوه بر دارابودن طبیعت زیبایی کوه نخود چال دارای فضایی سرسبزو خرم در فصل بهار وتابستان می باشد. بعلت برف گیر بودن کوه در فصل زمستان و در فصل بهار با آب شدن این برفها و چشمه های جوشان در اکثر نقاط کوهستانی طبیعی، زیبا و جالب توجه فرا روی گردشگران می گذارد. از چشمهای معروف این روستا چشمه باباخان که آبی گوارا و لذت بخش دارد و سراب بالا تخت چشمه سفید چشمه دره آسیاب و … می باشد .
دره ی آسیاب یکی از مناظر طبیعی خاص برای گردشگری درفصل بهار و تابستان و می باشد بعلت جاری شدن آب رودخانه گنگر شاه در بین این تنگه و با کاتست تعداد زیادی درخت بید و چنار و دیگر درختان خودرو در کنار آب رودخانه منظره بسیار زیبایی بوجود می آورد. علاوه بر آن دو طرف رودخانه دو کوه باارتفاع خاصی قرار دارد که هم ازجذابیت خاصی برخوردارند و هم صخره ی مناسبی برای صخره نوردی و کوهنوردی می باشند. کوه سمت راست بعلت آفتاب گیر بودن آن در فصل زمستان به ندرت برف بر روی آن. باقی می ماند و محل تفریح اکثر جوانان روستای اطراف آن می باشد. اما در سمت چپ برف همیشه تا اواسط اردیبهشت ماه بر روی زمین باقی می ماند .
از دیگر مناظر طبیعی این روستا، چشمه باباخان است که علاوه بر وجود چشمه معروف آن در دامنه کوه و قطعه سنگ بزرگی به نام کمر سیاه که بصورت منفرد در میان سنگ ریزه های اطراف خود باقی مانده است که جلوه ای قابل توجه دارد و وجود درختان چنار در این بیان و دیگر قابلیتهای شاخص دراین منطقه روزانه تعدادی گردشگر را بطرف خود جلب می نماید .
بافت مسکونی روستا :
از دیگر نکات قابل توجه توجه برای گردشگران بافت قدیمی روستا است که بصورت متمرکز و پیوسته بهم است، به نحوی که درون این روستا هیچ کوچه ای وجود ندارد، تمام دروازه های آن رو به کوه و صحرا باز می شوند و تمام طویله های این روستا در مرکز قرار دارند علت اصلی آن کمبود امنیت ازدست دزدان می باشد به نحوی که بیشتر رفت و آمد درون روستا از بالا پشت بام صورت می گیرد و یکی از دروازه های چوبی قدیمی هنوز در این روستا وجود دارد که از اهمیت خاصی برای گردشگران برخوردار می باشد .
مهمترین مشکل این روستا، کمبود امکانات بهداشتی، درمانی و … برای مواقع اضطراری به ویژه هنگامی آسیب دیدن گردشگران می باشد.
جمعیت روستا :
این روستا ۱۰ خانوار و ۵۰ نفر جمعیت دارد (طبق سرشماری ۱۳۸۵)، مردم این روستا مسلمان و شیعه مذهب هستند و به زبان کردی سخن می گویند. اقتصاد این روستا بیشتر بر دامداری و زراعت تاکید دارد. (نگارنده،بهار ۱۳۸۷)
۴ ـ ۵ کوهها :
کوههای سنقر باتوجه به بارش نسبتا خوب ازپوشش گیاهی غنی برخوردارند و سرچشمه رودخانه های مهم و دائمی همچون گاوه رود ، جامیشان ، کنگر شاه می باشند و این کوهها تفرگاه های بسیار بکر و زیبای را در خود جای داده اند که از پتانسیل گردشگری بالایی برخورداند .
معروفترین این کوهها عبارتند از : دالاخانی ، امروله و نخود چال ، مادیان کوه ، کوه قره قی که از جذابیتهای خاصی برای گردشگری و توسعه این صنعت در شهرستان سنقر دارا می باشند .
یکی از فعالیتهای مهم مورد توجه بیشتر طبیعت گردان، استفاده از هوای لطیف و طبیعت زیبای کوهساران است که شامل فعالیتهای متفاوتی می شود . عده ای از این افراد علاقمند به صعود کوههای رفیع بلند و صخره نوردی هستند
۴ ـ ۵ ـ ۱ کوه دالاخانی :
در ۷کیلومتری جنوب شهر سنقر با ارتفاع ۳۳۵۰ متراز سطح دریا و جهت شمالشرقی – جنوب غربی و مختصات جغرافیایی بطول ۳۶ و ۴۷ و عرض ۴۳ ، ۳۴ می باشد مهمترین کوه در شهرستان سنقر می باشد .
بعلت نزدیکی به شهرهای بیستون ، صحنه و کنگاور سالیانه تعداد زیادی از کوهنوردان ، شکارچیان و گردشگران زیادی بطرف خود جلب می کند .
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-04-15] [ 05:45:00 ب.ظ ]
|