می‌باشد. نحوه محاسبه استهلاک در شرکت‌های مختلف به یک شکل نبوده به همین دلیل شرکت‌ها نرخ‌ها و روش‌های مختلف از میان روش‌های مجاز را جهت محاسبه استهلاک دارایی‌ها به کار می‌گیرند اما اساساً هزینه استهلاک متکی‌بر ترکیب دارایی‌ها آن مرحله عمر مفید آن می‌باشد. محققان تجربی از مدل جونز در جهت محاسبه تأثیرات این گونه ملاحظات استفاده نموده‌اند که با بهره گرفتن از تحلیل سری‌های زمانی شرکت و یا تحلیل مقاطع کوتاه‌مدت یک صنعت صورت می‌گیرد. روش سری‌های زمانی[۳۸]، با تحلیل زمانی کوتاه‌مدت[۳۹] برای دستیابی داده ها مواجه می‌باشد و اختلاف زمانی را در نسبت و میزان اقلام تعهدی، رد می‌کند.

روش مقطع کوتاه‌مدت- از سویی دیگر- اختلافات اساسی میان شرکت‌هایی که دارای صنایع یکسان هستند، رد می‌کند. جیانمینگ[۴۰] از طریق ایجاد سه متغیر برای محاسبه تأثیر اختلاف در شرکت و اختلاف درون شرکتی در مانده سرمایه در گردش ابتدای دوره غیرعادی[۴۱]، نسبت سرمایه در گردش[۴۲] و نرخ استهلاک[۴۳]، از مدل جونز، سخن به میان می‌آورد. این روش اجازه می‌دهد تا این مدل بتواند اختلافات سیستماتیک[۴۴] را در اقلام تعهدی[۴۵]، هم در شرکت‌های مختلف و هم‌دوره های زمانی مختلف، بهتر تصرف و دستیابی نماید. برای بررسی تأثیر این ارزیابی‌ها، از مقایسه جامعی برای اقلام تعهدی غیرمنتظره ایجاد شده توسط مدل مفروض و مدل‌های موجود، استفاده نموده است. ابتدا، ‌به این نتیجه دست یافته است که مدل ارائه شده دارای قابلیت پیش‌بینی خارج از نمونه و بالاتر بوده و قابل مقایسه با مدل‌های موجود اقلام تعهدی، می‌باشد. دوم- با بهره گرفتن از چندین مدل، اظهار داشته است که اقلام تعهدی غیرمنتظره ایجاد شده از مدل فرضی، دارای قدرت بالاتر و بهتری در آزمون مدیریت سود، می‌باشد. در سرانجام، بیان داشته است که اقلام تعهدی غیرمنتظره[۴۶] در مدل پیشنهادی ارتباط منفی‌تری با قابلیت دستیابی بهتر به میانگین نسبت به اقلام تعهدی ایجاد شده از طریق مدل جونز چیا درآمد آینده، مرتبط می‌باشد. همانند یک شاخص، توانایی مدل‌های مختلف را در پیش‌بینی نمونه های خارج از محدوده، مقایسه نموده است. زمانی که پیش‌بینی اقلام

تعهدی، به طور ویژه‌ای مورد استفاده مستقیم قرار نمی‌گیرد، عدم توانایی پیش‌بینی خارج از نمونه، بیانگر شکست یک مدل در راستای پیشرفت و دستیابی به قدرت محرکه اقتصادی اقلام تعهدی می‌باشد. مدل فرضی بیانگر بهبود و پیشرفت عمده‌ای در جایگزینی پیش‌بینی خارج از نمونه، می‌باشد. در سال‌های ۱۹۹۷- ۲۰۰۷ مدل جونز و مدل تعدیل‌شده جونز به طور جداگانه به تخمین هر صنعت و ترکیب هر سال پرداخت که نمونه خارج از محدوده ۳۸% و ۴۹% نشان می‌دهد. مدل پیشنهادی، بر طبق برگشت هزینه در مقطع کوتاه‌مدت، تخمین زده شده و نمونه خارج از محدوده را برای R2، ۱۷% نشان می‌دهد. این اختلاف در مدل تعدیل شده جونز، که از رشد درآمد نقدی به جای رشد درآمد، استفاده می‌کند، مشابه بوده و توانایی بهتر این مدل را در پیش‌بینی نمونه خارج از محدوده را دارا می‌باشد. اقلام تعهدی غیرمنتظره در مدل پیشنهادی نشانگر واریانس و اختلاف کمتری بوده و ‌بنابرین‏، دارای قدرت بیشتری در آزمون مدیریت سود می‌باشد. برای تشریح سودمندی و تأثیر اقلام تعهدی غیرمنتظره از طریق مدل پیشنهادی در آزمون مدیریت سود، جیانمینگ چندین نمونه مختلف را ارائه ‌کرده‌است.

اول با بهره گرفتن از روش نمونه تصادفی طبقه‌بندی شده نشان داده است که اقلام تعهدی غیرمنتظره در مدل پیشنهادی کمتر از موارد مربوط به مدل جونز دارای اشتباه کمتر و اعتبار بیشتری و مفهوم اشتباه در آزمون مدیریت سود، می‌باشد. در آزمون دوم، به مقایسه اقلام تعهدی غیرمنتظره شرکت با درآمد مثبت و یا صفر و شرکت‌هایی با درآمد منفی پرداخته و نشان داده است که اقلام تعهدی غیرمنتظره در مدل پیشنهادی نشانگر قدرت بیشتری در آزمون مدیریت سود، می‌باشد. در آزمون سوم، به مقایسه اقلام تعهدی غیرمنتظره شرکت‌هایی با ارائه سهام فصلی و یا بدون آن پرداخته که نتایج حاصله بیانگر آن است که اقلام تعهدی غیرمنتظره در مدل پیشنهادی، دارای انحراف کمتر و قدرت بیشتری بوده که منجر به ایجاد نتایج مهم و عمده‌ای می‌گردد. در اعتبارسازی مدل پیشنهادی، به مقایسه کارایی اقلام تعهدی غیرمنتظره در مدل‌های مختلف و پیچیدگی‌های آن‌ ها در پیش‌بینی درآمد، پرداخته است. در پایان جیانمینگ ‌به این نتیجه دست یافت که مدل پیشنهادی ایشان دارای قابلیت بهتر در آزمون مدیریت سود می‌باشد.

۲-۶-۲ خلاصه‌ای از بررسی‌های مربوط به مدل‌های موجود اقلام تعهدی:

در این بخش، خلاصه‌ای از مدل‌های موجود اقلام تعهدی را ارائه می‌گردد. این مدل‌ها در دو مقوله، سازماندهی می‌شوند:

۱٫ مدل‌هایی که کاملاً منطبق بر الگوهای سری زمانی اقلام تعهدی می‌باشند:

۱٫ ۱٫ مدل گروه تصادفی؛

۱٫ ۲٫ مدل میانگین برگشت اقلام تعهدی.

۲٫ مدل‌هایی که شامل متغیرهای افزوده می‌گردند.

۲٫ ۱٫ مدل جونز:

۲٫ ۲٫ مدل اصلاح‌شده جونز؛

۲٫ ۳٫ مدل تعدیل‌شده جونز؛

۲٫ ۴٫ مدل (KS) کانگ- سیوارامکریشنن.

تحقیقات صورت گرفته در خصوص مدل‌های اقلام تعهدی از طریق چندین مسیر صورت گرفته است. به عنوان مثال به نظریات یاری و رونن (۲۰۰۵)، می‌توان مراجعه نمود. ۱) قیمت بازار در اقلام تعهدی غیرمنتظره، موضوعی جالبی در مطالعات اخیر می‌باشد. ۲) اقلام تعهدی غیرمنتظره، اغلب به صورت بررسی کیفیت حسابداری در راستای ارزیابی مدیریت شرکت، استفاده می‌شوند. ۳) مدل‌های اقلام تعهدی، به طور گسترده‌ای برای بررسی و آزمون مدیریت سود، مورد استفاده قرار می‌گیرد. اقلام تعهدی اختیاری به صورت مدرکی از گرایش شرکت‌ها و مؤسسات در ایجاد تدابیر مربوط به درآمد، که به دلیل نسبت رقابت می‌باشد بر تصمیمات قانونمند دولت نفوذ و تأثیرگذار می‌باشد. محققان، دریافتند که مدیران به دستکاری و تدبیر در درآمد در دوران رکود و تورم پرداخته تا با بهره گرفتن از آن قیمت سهام را تحت تأثیر قرار دهند. اقلام تعهدی غیرمنتظره در روش تقسیم‌بندی کشف و بازیابی تقلب در حسابداری، مورد استفاده قرار می‌گیرد. ۴) اقلام تعهدی که نشانگر ساختار اولین سیستم حسابداری می‌باشد، ‌تامین کننده اطلاعات مفیدی برای پیش‌بینی درآمد می‌باشند. جداسازی اقلام تعهدی به اجزاء مورد انتظار و غیرمنتظره در بهبود و گسترش صحت پیش‌بینی درآمد، مؤثر می‌باشد. مدل‌های اولیه و ماهیت تعهدی، از خواص اقلام تعهدی در سری‌های زمانی، بهره می‌جوید. مبنای اصلی مدل جونز در راستای مشارکت در وابستگی اقلام تعهدی در زمینه درآمد فروش هم زمان، سرمایه ها و دارایی‌های ثابت شرکت می‌باشد. شماری از محققان ویژگی‌های مختلف مدل جونز را اصلاح نموده و آن را با مدل جونز مطابقت داده‌اند. سویینی دچووسولان (۱۹۹۵)، مدل اصلاحی جونز را پیشنهاد داده و از آن برای بررسی و تحقیق در تقلب‌های حسابداری استفاده نمودند. تسوی، بارتو، لایز (۲۰۰۱) به ارزیابی مقطعی کوتاه‌مدت و سری‌های زمانی مدل جونز، ‌بر اساس نظریات مربوط به تداوم فعالیت و بقای حسابرسان شرکت، پرداخته‌اند.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...