مهم ترین چالش ها ، منابع آلاینده و علل تخریب اکوسیستم منطقه خلیج فارس و دریای عمان عبارتند از : حضور نیروهای نظامی و تردد ناوگان رزمی و زیر دریایی ها ، بروز جنگ های منطقه ای ، ایجاد آلودگی های شیمیایی و نفتی ( ناشی از جنگ و سوانح دریایی ) ، حمل و نقل وسیع دریایی ، پدیده مهم تغییر آب و هوا در قالب طوفان ها و گرم شدن آب دریا ، صنایع مستقر در منطقه مانند نیروگاه های برق ، آب شیرین کن ها ، برنامه های توسعه اکتشاف و استخراج در بخش صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی ، پسماندها و فاضلاب صنعتی و خانگی ، دفع ضایعات و مواد آلاینده از کشتی و هواپیما ، ساخت و سازهای بی رویه و مخرب در مناطق ساحلی ، توسعه تفرجگاه ها ، لایروبی و استحصال خشکی ، بهره برداری بی رویه از ذخایر آبزی و غیر آبزی ، تخریب زیستگاه های دریایی و فقدان استراتژی توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست دریایی ، عدم شناخت صنایع و جوامع ساحل نشین نسبت به قوانین ملی و بین‌المللی ، کمبود آموزش و اطلاع رسانی عمومی در ارتباط با مسائل محیط زیست دریایی ، عدم همکاری مطلوب ارگان های دریایی ، عدم همکاری مطلوب کشورهای منطقه ، عدم اجرای بهینه ابزارهای حقوقی و معاهدات بین‌المللی زیست محیطی .

۲-۱۱ ویژگی های اقتصادی واجتماعی و فرهنگی :

۲-۱۱-۱ ویژگی های اقتصادی:

هر چند مباحث بسیاری در محیط های اقتصادی واجتماعی قابل طرح می‌باشند لیکن در مطالعات ارزیابی روی شاخص ها و عوامل مشخصی که قابل مقایسه با وضعیت عمومی کشور یا استان های مرتبط با محدوده مطالعاتی است تمرکز می‌گردد. از اهم شاخص ها می توان به مواردی نظیر نرخ بیکاری ،نرخ رشد جمعیت ،ترکیب اشتغال و نرخ مهاجرت اشاره کرد.

فعالیت و اشتغال : نرخ عمومی فعالیت در استان و کشور طی ۳۰ سال گذشته ابتدا سیر نزولی و سپس صعودی را تجربه ‌کرده‌است ولی نرخ فعالیت استان همواره کمتر از کل کشور بوده است و این امر هم در خصوص مردان و هم زنان صادق بوده است . نرخ بیکاری استان در مقاطع ۱۳۵۵ و ۱۳۶۵ خیلی زیاد و همواره بالاتر از کل کشور بوده است . افزایش شدید جمعیت طی دوره ۱۳۶۵-۱۳۵۵ ، وقوع جنگ و ورود مهاجرین ، افزایش مهاجرت از مناطق روستایی به شهرها و ضعف فعالیت های اقتصادی و اجتماعی بخش خصوصی و دولتی در استان طی دوره مذکور از جمله دلایل این وضعیت می‌باشد . با وجود نرخ پایین ۵/۹ درصدی فعالیت زنان در استان متأسفانه میزان نرخ بیکاری زنان بسیار بالا است و برابر ۹/۲۲ درصد در سال ۱۳۸۴ بوده است . این امر نشان می‌دهد که زنان برای ورود به بازار کار با مشکلات بسیاری روبرو هستند . البته بالا بودن نرخ بیکاری استان در مقایسه با کشور در سال ۱۳۸۴ علی رغم نرخ پایین تر فعالیت در استان و همچنین تحولات اقتصادی گسترده بواسطه پارس جنوبی نشان دهنده ضعف شدید سرمایه انسانی استان و عدم تطابق آن با نیازهای بازار کار می‌باشد . ساختار اشتغال استان طی سه دهه گذشته تغییر ‌کرده‌است و از سهم بخش کشاورزی در اشتغال شدیداًً کاسته شده و سهم بخش صنعت و خدمات افزوده شده است .

فصل سوم :

مبانی علمی ، نظری و

روش شناسی تحقیق

مقدمه

در این قسمت مقررات و استانداردهایی که بر موارد زیر در مقیاس محلی ، منطقه ای ، کشوری و جهانی حاکم است ، توضیح داده می شود . با آگاهی از اهمیتی که جامعه بین‌المللی برای حصول اطمینان از این‌که استفاده از انرژی هسته‌ای، ایمن، دارای ضابطه‌مندی صحیح و سازگار با محیط زیست است ، قائل است ؛ با تأکید مجدد بر لزوم ادامه توسعه سطح بالای ایمنی هسته‌ای در جهان ؛ با تأکید مجدد بر این‌که مسئولیت ایمنی هسته‌ای بر عهده کشوری است که ‌در مورد تأسیسات هسته‌ای دارای صلاحیت است ؛ با تمایل به توسعه فرهنگ ایمنی هسته‌ای مؤثر؛ با آگاهی از این‌که وقوع حوادث در تأسیسات هسته‌ای دارای آثار بالقوه فرامرزی است ؛‌ و با توجه به اهمیت ایمنی پیش از هر اولویت دیگر، خوشبختانه نیروگاه اتمی بوشهر برای بهره برداری موقت به شبکه برق سراسری کشور وصل شده و تا کنون بیش از یک میلیارد و پانصد میلیون کیلووات ساعت انرژی برق تولید کرده و به شبکه سراسری برق ایران تحویل داده است . تحویل گرفتن این واحد از کارشناسان روسی به صورت تجاری هم به زودی محقق خواهد شد، اما ایمنی نیروگاه در تمام مراحل بیشترین اولویت را داشته و عجله ای برای راه اندازی تجاری آن نیست .

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...