فصل چهارم تجزیه و تحلیل آماری:

تجزیه و تحلیل آماری:

جدول میزان Ma

جدول فوق نشان می‌دهد که در بین تعداد ۲۰ نفر نمونه انتخابی در آیتم Ma، با درجه آزادی ۱۹ و میانگین ۴۵/۶ ، میزانT به دست آمده برابر با ۴۵۴/۳ می‌باشد که این میزان در سطح ۰۵/۰ بررسی شد و چون T حاصله بزرگتر از رقم جدول مشاهده شد، فرض صفر رد شده و در نتیجه فرض خلاف (فرضیه چهارم) تأکید می‌شود.

جدول میزان Sc:

جدول فوق نشان می‌دهد که در بین افراد نمونه در آیتم Sc با درجه آزادی ۱۹ و میانگین ۹۵/۹ ، میزان T به دست آمده برابر با ۳۹۸/۴ می‌باشد که این میزان در سطح ۰۵/۰ بزرگتر از رقم جدول مشاهده شد فرض صفر رد شده و فرض خلاف (فرضیه سوم) تأئید می‌شود.

جدول میزان PT:

جدول فوق نشان می‌دهد در بین افراد نمونه در آیتم PT ، با درجه ۱۹ و میانگین ۶۵/۹ ،میزان T به دست آمده برابر با ۰۸۰/۷ می‌باشد که این میزان در سطح ۰۵/۰ بررسی شد و چون T حاصله بزرگتر از رقم جدول مشاهده شد فرض صفر رد شده و فرض خلاف (فرضیه هشتم) تأئید می شود.

جدول میزان Pa:

جدول فوق نشان می‌دهد در بین افراد نمونه در آیتم Pa با درجه آزادی ۱۹ و میانگین ۸۵/۶، T به دست آمده برابر با ۵۲۴/۴ می‌باشد و این میزان در سطح ۰۵/۰ بررسی شد و چون T حاصله در این سطح ، بزرگتر از رقم جدول مشاهده شد ‌بنابرین‏ فرض صفر رد شده و فرض خلاف (فرضیه اول) تأئید می‌شود.

جدول میزان Pd :

جدول فوق نشان می‌دهد که در بین افراد نمونه در آیتم Pa با درجه آزادی ۱۹ و میانگین ۲۰/۸ ، T به دست آمده برابر با ۷۷۳/۳ می‌باشد، این میزان در سطح ۰۵/۰ بررسی شد و چون میزان T به دست آمده در سطح ۰۵/۰ بزرگتر از رقم جدول مشاهده شد ‌بنابرین‏ فرض صفر رد شده و فرض خلاف (فرضیه هفتم) تأئید می شود.

جدول میزان Hy:

جدول فوق نشان می‌دهد در بین افراد نمونه، در آیتم Hy با درجه آزادی ۱۹ و میانگین ۳۰/۱۰ ، میزان T به دست آمده برابر با ۴۳۱/۰ می‌باشد. این میزان در سطح ۰۵/۰ بررسی شد و چون میزانT به دست آمده در این سطح، کوچکتر از رقم جدول مشاهده شد ‌بنابرین‏ فرض صفر تأئید شده و فرض خلاف (فرضیه ششم) رد می‌شود.

جدول میزان Hs:

جدول فوق نشان می‌دهد در بین افراد نمونه با درجه آزادی ۱۹ و میانگین ۹۵/۵ ، میزانT به دست آمده برابر با ۲۱۰/۳- می‌باشد. این میزان در سطح ۰۵/۰ بررسی شد و چونT به دست آمده منفی می‌باشد فرض صفر تأئید و فرض خلاف (فرضیه پنجم) رد می‌شود.

جدول میزان D:

جدول نشان می‌دهد در آیتم D در بین افراد نمونه با درجه آزادی ۱۹ و میانگین ۸۰/۹ میزانT به دست آمده برابر با ۰۸۳/۵ – می‌باشد. این میزان در سطح ۰۵/۰ بررسی شد و چونT به دست آمده منفی می‌باشد فرض صفر تأئید و فرض خلاف (فرضیه دوم) رد می‌شود.

تحلیل مربوط به جدول Group statistics

    1. در میزان Ma (ماینا)، میانگین نمرات آقایان از خانم‌ها بیشتر است.

    1. در میزان sc (اسکیزوفرنیا) میانگین نمرات خانم‌ها بیشتر از آقایان است.

    1. در میزان pt (علائم ضعف روانی) میانگین نمرات آقایان بیشتر از خانم‌ها است.

    1. در میزان pa (علائم پارانویا) میانگین نمرات خانم‌ها بیشتر از آقایان است.

    1. در میزان pd (علائم انحراف اجتماعی) میانگین نمرات خانم‌ها بیشتر از آقایان است.

    1. در میزان Hy (علائم هیستری) میانگین نمرات آقایان بیشتر از خانم‌ها است.

    1. در میزان d (علائم افسردگی) میانگین نمرات خانم‌ها بیشتر از آقایان است.

    1. در میزان Hs (علائم هیپوکندری) میانگین نمرات آقایان بیشتر از خانم‌ها است.

  1. در میزان‌های k ، L ، F میانگین نمرات آقایان بیشتر از خانم‌ها است.

نتیجه کلی: با توجه به اینکه در ۷ مقیاس (چه روایی ، چه بالینی) میانگین نمرات آقایان بیشتر از خانم‌ها به نظر می‌رسد می‌توان نتیجه گرفت که در علائم اختلالات رفتاری ذکر شده در جنس مذکر بیشتر از جنس مؤنث در این پژوهش به چشم می‌خورد.

فصل پنجم نتیجه گیری

نتیجه گیری:

فرضیه اول: بین بروز علائم پارانویا و شیمی‌درمانی شدن بیمار رابطه معنادار وجود دارد.

با توجه به جدول تحلیل‌آماری این فرضیه تأئید شد و فرضیه بدان معنا است که شیمی‌درمانی شدن یک بیمار سرطانی می‌تواند منجر به بروز علائم رفتاری بیماری پارانویا (علائمی چون سوء ظن و بدگمانی شدید فرد نسبت به همه، تمایل به موشکافی محیط) در فرد شود. و این رابطه ذکر شده معنادار است.

فرضیه دوم: بین بروز علائم افسردگی و شیمی‌درمانی شدن بیمار رابطه معنادار وجود دارد.

با توجه به جدول تحلیل‌آماری این فرضیه رد شد. یعنی هیچ رابطه‌ معناداری میان شیمی‌درمانی شدن بیمار سرطانی و بروز علائم بیماری افسردگی (علائمی چون خلق پایین ، اشتهای پایین بی‌خوانی……) مشاهده نشد. و این رابطه معنادار نیست.

فرضیه سوم: بین بروز علائم اسکیزوفرنیا و شیمی‌درمانی شدن بیمار رابطه معنادار وجود دارد.

با توجه به جدول تحلیل‌آماری این فرضیه تأئید شد. و فرضیه بدان معنا است که شیمی‌درمانی شدن بیمار سرطانی می‌تواند منجر به بروز علائم اختلال رفتاری اسکیزوفرنیا (مانند توهم و هذیان شدید) در فرد بیمار شود. و رابطه ذکر شده معنادار است.

فرضیه چهارم: بین بروز علائم هیپومانی و شیمی‌درمانی شدن بیمار رابطه معنادار وجود دارد.

با توجه به جدول تحلیل‌آماری این فرضیه تأئید شد. و این بدان معنا است که شیمی‌درمانی شدن یک بیمار سرطانی می‌تواند منجر به بروز علائم اختلال رفتاری هیپومانی (خلق پائین و بالای همزمان) در فرد شود. و رابطه ذکر شده در فرضیه معنادار است.

فرضیه پنجم: بین بروز علائم هیپوکندری و شیمی‌درمانی شدن بیمار رابطه معنادار وجود دارد.

با توجه به جدول تحلیل‌آماری این فرضیه رد شد. یعنی هیچ رابطه معناداری میان بروز علائم خود بیمارانگاری (ناپختگی ، ترشرویی پرخاشگری منفعلانه و…… ) و شیمی‌درمانی شدن بیمار سرطانی مشاهده نشد پس در نتیجه رابطه ذکر شده در فرضیه معنادار نیست.

فرضیه ششم: بین بروز علائم هیستری و شیمی‌درمانی شدن بیمار رابطه معنادار وجود دارد.

با توجه به جدول تحلیل‌آماری این فرضیه رد شد. یعنی هیچ رابطه معناداری میان بروز علائم هیستری (شکایات بدنی بدون تبیین پزشکی) و شیمی‌درمانی شدن بیمار سرطانی مشاهده نشد پس در نتیجه رابطه ذکر شده در فرضیه معنادار نیست.

فرضیه هفتم: بین بروز علائم انحراف اجتماعی و شیمی‌درمانی شدن بیمار رابطه معنادار وجود دارد.

با توجه به جدول تحلیل‌آماری این فرضیه تأئید شد. و این بدان معنا است که شیمی‌درمانی شدن بیمار سرطانی می‌تواند منجر به بروز علائم اختلال رفتاری pd (رگه های شخصیت ضد اجتماعی) در فرد بیمار شده و رابطه ذکر شده در فرضیه معنادار است.

فرضیه هشتم: بین بروز علائم ضعف روانی و شیمی‌درمانی شدن بیمار رابطه معنادار وجود دارد.

با توجه به جدول تحلیل‌آماری این فرضیه تأئید شد. و این بدان معنا است که شیمی‌درمانی شدن بیمار سرطانی می‌تواند منجر به بروز علائم اختلال رفتاری( pt ، ترسو بودن، نگرانی، کمال‌گرایی…) در فرد بیمار شده و رابطه ذکر شده در فرضیه معنادار است.

– محدودیتهای پژوهش:

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...