مقالات تحقیقاتی و پایان نامه ها – ۳-۵- فرضیه ها و مبانی نظری آنها – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۳-۲- روش تحقیق
این تحقیق، از جهت همبستگی و روش شناسی تحقیق، از نوع شبهتجربی و پس رویدادی در حوزه ی تحقیقات اثباتی حسابداری است که با اطلاعات واقعی صورت میگیرد و چون می تواند در فرایند استفاده از اطلاعات کاربرد داشته باشد، لذا نوعی تحقیق کاربردی است. این تحقیق از لحاظ ماهیت و اهداف از نوع کاربردی است. و همچنین این پژوهش مبتنی بر اطلاعات واقعی بازار سهام، صورتهای مالی، یادداشتهای همراه صورتهای مالی و گزارشهای مجامع شرکتهاست. در این تحقیق با برداشت مستقیم اطلاعات مورد نیاز از صورتهای مالی، پایگاه اطلاعاتی تدبیر پرداز و سایت سازمان بورس، مجموع داده های مورد نیاز برای آزمون فرضیه ها جمع آوری شده است. پس از انتخاب شرکت های نمونه و طبقه بندی آن ها در سطح صنایع، جهت انجام برخی محاسبات از نرم افزار صفحه گسترده ایکسل استفاده شده است. برای گروه بندی شرکتها در صنایع مختلف طبقه بندی بورس در نظر گرفته شده است. در تجزیه وتحلیل اطلاعات با توجه به نیاز، از مدلهای رگرسیون خطی چند متغیره استفاده شده و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزارهای استاتا و ایویوز استفاده شده است.
۳-۳- جامعه آماری
جامعه آماری عبارت است از کلیه عناصر و افرادی که در یک مقیاس جغرافیایی(جهانی یا
منطقهای) دارای یک یا چند صفت مشترک باشند(حافظ نیا، ۱۳۸۲، ص ۱۱۹). جامعه آماری این تحقیق کلیه گروهای صنعت بورس اوراق بهادار تهران میباشد که از سال ۱۳۸۶ لغایت ۱۳۹۱ در بورس فعال بوده اند.
۳-۴- نمونه آماری
نمونه آماری عبارت است از تعداد محدودی از آحاد جامعه آماری که بیان کننده ویژگیهای اصلی جامعه باشد (عادلآذر، ۱۳۸۴، ج۱، ص ۶). در این تحقیق برای بررسی ارتباط بین ساختارهای رقابتی و محافظه کاری مشروط از اطلاعات سال – صنعت استفاده شده است و برای بررسی اثر تامین مالی بر روی محافظه کاری مشروط از اطلاعات سال – شرکت استفاده شده است. نمونه پژوهش با بهره گرفتن از نمونه گیری حذفی انتخاب شده است. ۴۱ شرکت عضو هر گروه صنعت باید ویژگیهای زیر را داشته باشند
-
- سال مالی شرکتها منتهی به ۲۹ اسفند باشد؛
-
- شرکتها نباید سال مالی خود را تغییر داده باشند؛
-
- شرکتها از اعضای هولدینگ صنایع نباشند. زیرا ماهیت آنها متفاوت از سایر
شرکتهای عضو میباشد؛
- شرکتها از اعضای هولدینگ صنایع نباشند. زیرا ماهیت آنها متفاوت از سایر
-
- به علت نیاز به بازدهی ۱۲ماهه (اول تیرتا پایان خرداد سال بعد) و با در نظر گرفتن وقفه زمانی ۴ ماهه نسبت به ابتدا و انتهای هر دوره؛ معاملهای بر روی اوراق بهادار (سهام عادی) شرکت صورت گرفته باشد؛ و
- اطلاعات آنها در دسترس باشد.
کلیه گروه های صنعت که در بورس اوراق بهادار تهران طبقه بندی شده، در جدول (۱) که در بخش پیوست امده نشان داده شده است.
۳-۵- فرضیه ها و مبانی نظری آنها
بر اساس یک سیاست متوازن سود سهام، بین نسبتهای پرداخت سود سهام با رشد درآمد آینده یک رابطه مثبت وجود خواهد داشت.
مدل (۱)
EPSGRt + 1 = α۰ + β۱Payoutt + β۲Sizet + β۳ROAt+1 + β۴Betait + β۵AGt + 1 + β۶DivYieldt +β۷EPSGRt+et;
که در آن EPSGRt+1 رشد درآمد آینده، به عنوان رشد درآمد در بعد از اندازه گیری مالیات سالانه سهام عادی از سال t به سال ۱t + است ؛ Payoutt نسبت پرداخت سود سهام، برای اندازه گیری از نسبت سود سهام در سال t تقسیم بر درآمدهای ارزی برای سال t استفاده شده است؛ Sizet اندازه شرکت، برای اندازه گیری از عنوان لگاریتم طبیعی کل دارایی در پایان سال t ؛ ROAt پیشبینی بازده داریها برای سال ۱ t +، پروکسی های است درآمد سه ماهه اول برای سال t+1 تقسیم بر کل دارایی برای سه ماهه بعد شاخص سازی می شود. Betat شاخص ریسک بازار است (به عنوان مثال، بتا برای شرکت های فردی) در سال t؛ AGT+1 رشد دارایی ها در آینده است، برای اندازه گیری رشد سالانه در سال t به کل دارایی به سال ۱ t +؛ DivYieldt عملکرد سود سهام (سود سهام فعلی است در پایان سال t تقسیم بر قیمت سهام) و EPSGRt رشد درآمد فعلی، به صورت سالانه اندازه گیری رشد درآمد بعد از مالیات برای سهام عادی از سال t-1 تا سال t است.
سود هر سهم (EPS)، دارایی (ROA) بازگشت و بازده حقوق صاحبان سهام (ROE) اغلب برای اندازه گیری درآمد آینده اغلب به کار گرفته می شود، EPS، برای اکثریت سرمایه گذاران آشنا است. بنابرین، در این مطالعه، ما به اولویت را به EPS و همچنین ROA و ROE برای انجام آزمونهای قوی انتخاب نمودهایم. متغیر مستقل کلیدی در این مطالعه، نسبت پرداخت سود سهام ‘است که به سه نوع طبقه بندی شده است، پرداخت نقدی سود سهام (پول نقد سود سهام تقسیم بر درآمد بعد از مالیات)، پرداخت سهام، سود سهام (سود سهام تقسیم شده پس از مالیات درآمد) و پرداخت دو سود (مجموع پول نقد و سود سهام تقسیم بر درآمد بعد از مالیات). اگر ارتباط بین نسبت پرداخت سود سهام و رشد درآمد آینده مطابق با معمولی خرد، ضریب بر نسبت پرداخت سود سهام منفی خواهد بود در غیر این صورت، برای پشتیبانی نتایج ارائه خواهد شد( ژو و رولاند).
در واقع، در حالی ما قادر به ارائه خواهیم بود که نشان دهد که نسبت پرداخت سود سهام دارای یک ارتباط مثبت با رشد درآمد آینده است، در نتیجه برای اندازه گیری تعاملات بین پرداخت سود و نسبت سود سهام، از مدل های زیر (۲) استفاده می شود:
مدل (۲)
EPSGRt + 1 = α۰ + β۱Payoutt + β۲Sizet + β۳ROAet + β۴Betat + β۵AGt + 1 + β۶DivYieldt +β۷DivYieldt *Payoutt + β۸Epsgrt +et;
که در آن DivYieldt * Payoutt مدت تعامل بین بازده سود سهام و نسبت پرداخت سود سهام است. نتایج حاصل از مدل (۲)، در نهایت، در مدل (۳) به بررسی دلیل نسبت پرداخت سود سهام با رشد درآمد آینده خواهیم پرداخت:
مدل (۳)
EPSGRt + 1 = α۰ + β۱Payoutt + β۲Sizet + β۳ROAet + β۴Betat + β۵AGt + 1 + β۶DivYieldt +β۷ M/At + β۸ M/At *Payoutt + β۸EPSGRt +et;
که در آن At/Mt مدت تعامل بین نسبت پرداخت سود سهام و فرصت برای رشد
سرمایه گذاری است.
در واقع در دومدل اشاره شده، رابطه بین سود سهام پرداختی و رشد درآمد سهام را در قالب دو مسیر متفاوت مورد بررسی قرار خواهد داد یعنی نجوه اثر گذاری این دو بر مبنای دو مدل متفاوت میباشد.
۳-۶- روش گردآوری داده ها
اطلاعات و داده های مورد نیاز برای انجام این تحقیق بر حسب نوع آنها از منابع مختلفی گردآوری شده است. اطلاعات مربوط به ادبیات تحقیق و مباحث نظری از منابع کتابخانه ای و پایگاه های علمی و مقالات خارجی و داخلی جمع آوری شد. داده های مورد نیاز برای انجام این تحقیق عموماً با بهره گرفتن از نرم افزار تدبیر پرداز، پایگاه اطلاع رسانی سازمان بورس اوراق بهادار تهران، صورتهای مالی شرکتها، گزارشات منتشر شده توسط بورس و روزنامه های اقتصادی به دست آمد.
۳-۷- روش های آماری مورد استفاده
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 09:55:00 ق.ظ ]
|