پایان نامه در مورد مقایسه اثر بخشی مشاوره ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۲
۲۳۸۱۲.۹۲
۱۱۶.۴۷
۰.۰۰۰۱
واریانس درون گروهی
۱۱۶۵۳.۱۵
۵۷
۲۰۴.۴۴۱
مجموع
۵۹۲۷۸.۹۸
۵۹
بر اساس داده های جدول ۴ – ۱۴ ، مشخص است که به دلیل این که در واریانس بین گروهی سطح معناداری برابر ۰۰۰۱/۰ می باشد و این مقدار کوچکتر از ضریب معناداری ملاک یعنی ۰۱/۰ است، و نیز از آنجا که مقدارf به دست آمده ( ۴۷ /۱۱۶) بیش از مقدار جدول ( ۹۸/۴) با درجه آزادی ( ۵۷ ، ۲) می باشد، بنابراین فرضیه پژوهش مبتنی بر تاثیر مشاوره زوجی به شیوه های عقلانی – عاطفی (الیس) و واقعیت درمانی (گلاسر)بر کاهش تعارضات زوجین تایید می شود . یعنی این طور نتیجه گیری می گردد که بین میانگین نمرات تعارض زناشویی در سه گروه آزمایش شیوه های عقلانی – عاطفی (الیس) و واقعیت درمانی (گلاسر)و کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد. بنابراین فرضیه پژوهشی با ۹۹% اطمینان تایید می گردد. و مشخص می شود که مشاوره زوجی به شیوه های عقلانی – عاطفی (الیس) و واقعیت درمانی (گلاسر)بر کاهش تعارضات زوجین تاثیر معنی دار دارد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
به منظور تعیین میزان اثربخشی هر یک از روش های فنون زوج درمانی در مقایسه با گروه کنترل و یکدیگر از روش مقایسه شفه استفاده شده است . یکی برای آنکه مشخص شود آیا هر دو روش زوج درمانی در مقایسه با گروه کنترل موثر بوده است یا خیر ؟و دیگر آنکه روش های زوج درمانی در مقایسه با یکدیگر به چه صورتی هستند (فرضیه دوم )، همان طور که ذکر آن رفت ابتدا اختلاف نمرات پیش آزمون و پس آزمون را در هر گروه آزمایشی و گروه کنترل محاسبه نموده و آنگاه میانگین اختلاف نمرات را با بهره گرفتن از آزمون شفه مورد مقایسه قرار می دهیم.
جدول۴ – ۱۵ : مقایسه میانگین اختلاف نمرات پیش آزمون و پس آزمون در گروه های مختلف با بهره گرفتن از آزمون شفه
شاخص اماری
گروه های مورد مقایسه
اختلاف میانگین ها
خطای استاندارد
سطح معناداری
کنترل
واقعیت درمانی
۵۶.۲۵(*)
۴.۵۲
۰.۰۰۰۱
عقلانی عاطفی
۶۲.۷۵۰(*)
۴.۵۲
۰.۰۰۰۱
همان طور که از یافته های جدول ۴- ۱۵ استنباط می شود از آنجا که بین میانگین نمرات تعارض زناشویی در دو گروه کنترل و واقعیت درمانی در سطح معناداری ۰۱/۰> P اختلاف معنادار وجود دارد در نتیجه می توان این گونه نتیجه گیری کرد که مشاوره زوجی به روش واقعیت درمانی (گلاسر)بر کاهش تعارضات زوجین تاثیر دارد .همچنین از آنجا که بین میانگین نمرات تعارض زناشویی در دو گروه کنترل و روش عقلانی عاطفی نیز در سطح معناداری ۰۱/۰>P اختلاف معنادار وجود دارد در نتیجه می توان این گونه نتیجه گیری کرد که مشاوره زوجی به روش عقلانی عاطفی (الیس) نیز بر کاهش تعارضات زوجین تاثیر معنادار دارد.
فرضیه ۲: مشاوره زوجی به شیوه واقعیت درمانی (گلاسر ) بیش از مشاوره زوجی به شیوه عقلانی – عاطفی (الیس) تعارضات زوجین را کاهش می دهد.
برای آزمون این فرضیه از آنجا که هدف مقایسه دو روش مشاوره واقعیت درمانی و عقلانی عاطفی می باشد از آزمون آماری شفه برای مقایسه دو روش مشاوره استفاده می کنیم .
جدول۴ – ۱۶ : مقایسه میانگین اختلاف نمرات پیش آزمون و پس آزمون در گروه های واقعیت درمانی و عقلانی عاطفی با بهره گرفتن از آزمون شفه
شاخص اماری
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-04-15] [ 05:30:00 ب.ظ ]
|