۵-مارلوادیگر[۶۳] ۲۰۰۱ میلادی : در تحقیقی تحت عنوان ارزیابی نگرش های معلمان ابتدایی در تدریس علوم انجام شده است مشخص گردیده که اگرچه نگرشهای خوب ‌در مورد علوم از جانب معلمان در تدریس بسیار مهم است ، اندازه گیری نگرش ها بسیار دشوار است . داوطلبان احتمالی تدریس علوم باید بر اساس نگرش های خوب نسبت به علوم همراه با خود پنداری کافی گزینش شوند.

‌بنابرین‏ با مطالب فوق که گفته شد پژوهشگرموضوع تحقیقی با عنوان تحلیل محتوای کتب علوم تجربی ابتدائی با روش ویلیام رومی پرداخته می شود که در این تحقیق برای روشن شدن میزان فعال وغیرفعال کردن یا بودن دانش آموزان در رابطه با کتب در چه حدی می باشندو این تجزیه وتحلیل به تحلیل محتوای متن،پرسشهاوتصاویرکتابهااز طریق میزان ضریب درگیری دانش آموزان با کتابها پرداخته شده است .

در گروه پژوهش های مربوط به خارج ازکشوریک پژوهش تحت عنوان استفاده ازروش های اثربخش ‌در تالیف کتاب‌های درسی ازسیبرویسکی(۱۹۸۸)موردبررسی قرارگرفته است .بررسی اسناد ملی وبین المللی نشان می‌دهد که کاوشگری علمی وپرورش مهارت‌های پرورشی به منزله ی عنصری کلیدی برای پرورش سواد یادگیری همه یادگیرندگان مطرح است ودرکشورهای مانند آمریکا،کانادا، انگلستان، چین ،استرالیا وزلاندنو که دارای سند ملی برنامه درسی هستند استانداردهایی در این زمینه به چشم می‌خورد .

برای مثال،می توان به استانداردهای انجمن آمریکایی توسعه ی علوم (۱۹۹۳)،استانداردهایی برای توسعه ی مهارت‌های حرفه ای معلمان علوم(۲۰۰۴)،گزارش ملی مدارس استرالیا (۲۰۰۰)، انجمن ملی پژوهش (۱۹۹۶)،وزارت آموزش پرورش جمهوری چین (۲۰۰۱)،وپرورش بین‌المللی دربارۀ استانداردهای علوم به همت مک کامزو، اولسون،(۱۹۹۸)اشاره کرد. در اسناد این کشورها،استانداردهایی برای پرورش مهارت‌ها ی پژوهشی وتحقیق گرایی به چشم می‌خورد . ‌بر اساس استانداردهای تعریف شده،پروژه هایی برای تدریس علوم این کشورها تعریف و تنظیم شده است برای مثال،پروژۀ (۲۰۶۰)آموزش علوم که توصیه های زیر را برای تدوین برنامه درسی ارائه داده است :

ارائه موضوعات کمتربا عمق بیشتر؛تأکید بر ساخت دانش ‌بر اساس پرورش روحیه ی تحقیق ورشدمهارتهای پژوهشی؛تأکید بر تجربیات عینی وآزمایشی؛تأکید کمتر بر حقایق (۴۸ و۱۹۹۹و science Anytime ).برای تهیه ی محتوای کتاب‌های درسی نیز سعی شده است از رویکرد پژوهش محوری استفاده شود .برای مثال ،فرایندهای علمی کتاب‌های علوم دورۀابتدایی ‌آمریکا به نام sciene scinceبه رشدمهارتهایی مانند طبقه بندی ،استنباط ،پیش‌بینی ،اندازه گیری،الگوی سازی وفرضیه سازی کمک می‌کند.(فصنامه مطالعات برنامه درسی،۱۳۸۷،ص۱۳و۱۳۴).

هاری(۲۰۰۳)‌در مقاله ای باعنوان «تدریس علوم به شیوۀ کاوشگری»به بررسی ادبیات کاوشگری طی سال‌های ۱۹۹۲تا۲۰۰۳پرداخته است .به عقیدۀ او،آموزش کاوش محور به شیوه های گوناگونی درادبیات تحقیق ظاهر شده است.برای مثال می توان به دیدگاه های کالینز(۱۹۸۶)،دبور(۱۹۹۱)،وراکو(۱۹۸۶) اشاره کرد . برخی از این افراد بر ماهیت و چگونگی درگیرشدن فراگیرنده درفرایندیادگیری تأکید داشتندوبرخی کاوشگری را انجام دادن آزمایش، واجرای کارهای عملی یا فعالیت مداروفرایندمحورتوصیف کرده‌اند ،(همان ‌فصل‌نامه،ص۱۳۶).

تحقیق دیگری ‌در سال‌ «۱۹۸۰»دردانشگاه ایالت کلورادوآمریکادرزمینه تحلیل ومحتوای مفهومی انجام شده است ،از خلاصهجامع ‌و کامل مقاله ای در خصوص تحلیل ومحتوای مفهومی انجام شده در بخش زبان انگلیسی در دانشگاه ایالت کلورادوآقای پاکملوئیست به فارغ التحصیلان روشهایتحقیق ‌و تئوری را درس می‌دهد و در فصهایBush وHartsدرخصوص محتوای مفهومی درBush وHarts و عبارت است از روش های تحقیق درروش های کتابداری وتوضیح وتفسیر: مجلهآکادمیک نیویورک سا ل« ۱۹۸۰». مقاله ی دکتر ایمانی در خارج از کشور موردبررسی قرار گرفته است که بدین شرح می‌باشد :

مقایسه سه نوع بررسی کتاب‌های درسی ابتدایی درجه دو (چاپ جدید بنام هدیه های آسمانی ‌و کتاب کاروچاپ قبلی بنام مطالعات مذهبی بر طبق روش تجزیه وتحلیل محتوای« آقای ویلیام رومی ایمانی،ومظفر: ایجادویرایش های جدیدوبهبود مفهوم ها و محتوای کتاب‌های درسی بر نیازمندی‌های سیستم آموزش وپرورش در هر کشوری تأکید می‌کند . ‌بنابرین‏ ،مکرراً می بایست مفهوم کتاب‌های درسی راطرح ،ویرایش و اصلاح کنیم ویادگیری دانش ،آموزان را با روند های ملی وجهانی توسعه هماهنگ کنیم . حرکت وپیشرفت درجهت اینچنین دستورالعمل هایی مثل چاپ – ویرایش های دقیق کتاب‌های درسی واداری قرآنی در بین انجمن آموزش وپرورش شروع به گردآوری دو کتاب به نامهای هدیه های آسمانی ‌و کتاب کا ر نموده است . از آنجایی که این کتاب‌های اخیراًً چاپ و منتشر شده و درمدارس مورد استفاده قرارگرفته، ما می بایست روش تجزیه وتحلیل مفهوم ‌و محتوایی آقای ویلیام رومی را بکاربریم تا مشاهده کنیم که کتاب‌های جدید در آموزش موضوعات مذهبی بهتر می‌باشد . بر طبق مطالعات وبررسیهای انجام شده توسط مانتایج به دست آمده است ازتجزیه وتحلیل مفهوم قبلی «کتاب‌های مذهبی منتشر شده درسال۲۰۰۱»و کتاب کتاب‌های مذهبی آقایDevine منتشرشده ‌در سال‌ ۲۰۰۲ برای دانش آموزان درجه دوم نشان می‌دهد که ضریب درگیری دانش آموزان با عبارات ذکر شده در سه کتاب مذکور نسبتاًکم می‌باشد اما ضریب درگیری دانش آموزان باسوالات ارائه شده ‌در کتاب‌های کار و Devine بیشتراز۱-۱می باشد.نتایج مطالعات همچنین نشان دادکه ضریب درگیری) دانش آموزان با کتاب‌های مذهبی برابر با ۴۱ صدم درصد بود. (ضریب درگیری دانش آموزان با کتاب‌های کار و gifts برابر ۱٫۲ بود که بدان معنا است که کتاب‌های جدید تهیه آماده شده اند جهت به نتیجه رساندن اهداف مطالعات انجام شده بر

    1. Ralf tyler ↑

    1. Objectivee ↑

    1. Content ↑

    1. Method ↑

    1. Evaluation ↑

    1. Balduin ↑

    1. structure ↑

    1. Jem.J.Royseau ↑

    1. John Deurey ↑

    1. Jerons .s.Bruer ↑

    1. Equilibration ↑

    1. Assimi lation ↑

    1. Accom modation ↑

    1. Concept map ↑

    1. Inquiry techniques for teaching science ↑

    1. Jeam.j.Rousau ↑

    1. Herbart ↑

    1. Spenser ↑

    1. J.stanly Hall ↑

    1. John dewy ↑

    1. Craig ↑

    1. Sputink ↑

    1. Woodshole ↑

    1. G.Bruner ↑

    1. Physica science study committee coutse ↑

    1. Chemical bond approach project ↑

    1. Chemical education material study ↑

    1. Biological sciences curriculum study ↑

    1. Earth science curriculum project ↑

    1. Harvard project physics ↑

    1. Engineering concepts curriculum project ↑

    1. Fondation nuffield ↑

    1. Ipne kied ↑

    1. Inrp ↑

    1. Shulman and timer ↑

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...