۳-۲ تعریف خانواده :

ازنظرحقوقی محض، خانواده عبارت است ‌از مجموع اشخاصی که به واسطه قرابت بهم بستگی دارند و این خویشاوندی رابطه ای است که از نسب یا نکاح یا رضاع حاصل می شود وخود نکاح، عقدی است که به واسطه آن زن و مرد به قصد مشارکت در زندگی وتعاون بایکدیگر قانوناً متحد شده اند واین تعریفی است که حقوق ‌دانان ما تقریبا به طور هم آهنگ از نکاح نموده اند(مدنی کرمانی، عارفه، ص۱۰).

خانواده به معنای عام، یا خانواده گسترده عبارت ازگروهی است مرکب ازشخص وخویشان نسبی همسر او، گروهی که ‌از یکدیگر ارث می‌برند.مواد ۸۶۲، ۱۰۳۲ قانون مدنی طبقات اقرباء نسبی را بیان می‌کند(صفایی، حسین، ۱۳۸۸، ص۱۱).

ماده ۱۰۳۲ : قرابت نسبی به ترتیب طبقات ذیل است .

طبقه اول : پدر ومادر ‌و اولاد ‌و اولاد اولاد .

طبقه دوم : اجداد ‌و برادر وخواهر ‌و اولاد آن ها

طبقه سوم : اعمام وعمات واخوال وخالات ‌و اولاد آن ها.

«ضابطه این خانواده، همان ارث بردن است البته نکاح با بعضی ازاقرباء سببی قانوناً ممنوع است(قانون مدنی، تدوین جهانگیر منصور، ۱۳۸۴ ، ص۱۷۸).

ماده ۱۰۴۷ قانون مدنی بیان می‌دارد : نکاح بین اشخاص ذیل به واسطه مصاهره ممنوع است :

۱٫ بین مردومادر وجدات زن اوازهر درجه که باشد اعم از نسبی ورضاعی .

۲٫ بین مردوزنی که سابقاً زن پدر ویایکی ازاجداد زن پسر یازن یکی ازحفاد او بوده است هرچند قرابت رضاعی باشد.

۳٫ بین مرد بااناث ازاولاد زن از هر درجه که باشد ولو رضاعی مشروط بر اینکه بین زن وشوهر زناشویی واقع شده باشد(همان، ص ۱۸۲).

حتی مامور اجرای احکام نمی تواند متصدی اجرای حکم نسبت به اشخاصی که با آن ها قرابت سببی تا درجه معینی دارد( ماده ۲۸ قانون اجرای احکام مدنی ).

به هر حال، خانواده به معنای گسترده درقدیم اهمیت بیشتری داشته ولی درعصر جدید اهمیت خود را تاحد زیادی از دست داده است. خانواده به فضای خاص، عبارت از زن وشوهر وفرزندان تحت سرپرستی آن ها ست که معمولا باهم زندگی می‌کنند وتحت ریاست شوهر وپدر هستند. معیار ضابطه تشکیل این خانواده همان ریاست یک شخص براعضای آن است. ماده ۱۱۰۵ ق .م می‌گوید : درروابط زوجین ریاست خانواده با شوهر است(صفایی، حسین، ص۱۲).

۳-۳ اهمیت خانواده

خانواده، از قدیمی ترین ومهم ترین گروه است که از آغاز بشر وجود داشته است. خانواده، اولین جمعی است که انسان درآن وارد می شود وآداب ورسوم اخلاقی را از آن می آموزد. خانواده، درحفظ وگسترش قدرت ملی نقش مؤثری را ایفا می‌کند به بیان دیگر، رابطه ای نزدیک بین قدرت ملی وخانواده وجود دارد وسستی ‌و تباهی خانواده ها انحطاط ملت را به دنبال می آورد ونیزتاریخ از سستی خانواده دردورهای انحطاط خبر می‌دهد. خانواده ازنظر اقتصادی نیز نقش مهمی را در طول تاریخ ایفا ‌کرده‌است، مخصوصاً ‌در کشورمان هنوزاکثر واحدهای کشاورزی باهمکاری وخود یاری اعضای خانواده اداره می‌شوند.خانواده، از جهت دیگر نیز دراقتصادکشور مؤثر است ،کسی که دارای خانواده است به زندگی وفعالیت های اقتصادی علاقه بیشتری نشان می‌دهد بیشتر کار می‌کند ‌و درآمد بیشتری به دست می آورد(همان، ص۱۴).

۳-۳-۱ اهمیت خانواده از لحاظ اجتماعی

خانواده، اولین مکتب شایسته ای است که انسان آن را اجتماعی بار می آورد و در آنجا حس از خود گذشتگی ومفهوم تعاون را فرا می‌گیرد وبرای شرکت در ‌گروه‌های بزرگتر آماده می شود. همبستگی

    1. -The American Medical Association (AMA). ↑

    1. – معادل عربی عمل جراحی زیبایی«عملیات الجراحات التجمیلیه»است. ↑

    1. – Cosmetic surgery or aesthetic surgery. ↑

    1. – Reconstructive surgery. ↑

    1. – Edwin Smith. ↑

    1. – James. ↑

    1. -Sushruta. ↑

    1. -Gillies. ↑

    1. -Blair. ↑

    1. -Atoplasty. ↑

    1. -Blepharophasty. ↑

    1. -Chin augmentation. ↑

    1. -La règle de la proportionnalité entre le risque de l’intervention et l’importance de la disgrâce. ↑

    1. – الضرورات تبیح المحظورات ↑

    1. – Fantaisie. ↑

    1. – مَاعلیَ المُحسنینَ مِن سَبیل ↑

    1. – Autonomy. ↑

    1. – The Principle Of Nonmaleficence. ↑

    1. – مادتین ۲۱۵و ۲۱۷ و بند ۳ ماده ۲۳۲از قانون مدنی. ↑

    1. – برای مثال خیلی از جراح یهای زیبایی بر روی سینه، کمر، پشت و…. با هدف رسیدن به جذابیت اجتماعی و خودنمایی از منظر مکاتب دینی همچون یهود، مسیحیت و اسلام کاری مقبوح و مذموم است. ↑

    1. – محمد بن جریر طبری متوفای ۳۱۰ ه.ق ↑

    1. – موهای کوچک بین لب پایین و چانه ↑

    1. – به نظر می‌رسد این آیه ( ۱۱۹ سوره نساء) و نیز آیه ۱۳۸ سوره بقره که در آرای برخی از علمای اهل سنت جهت تحریم جراحی زیبایی مورد استناد قرار گرفته اند، در نزد علما و مفسران شیعه چنین منظور و مفهومی را دارا نمی باشند و این شاید ناشی از اخبار متفاوت و بعضاً متعارضی است که در کتب حدیثی ایشان منقول گردیده است. ↑

    1. – Uberrimae fidei Contracts ↑

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...