شکل ۳-۱۵ : مدل مرجع فنی(TRM)
۳-۱۲-۲- مدل مرجع یکپارچه زیرساخت اطلاعات (IIITRM)
در حالی که معماری پایه یک نمونه محیط پلت فرم برنامه‌کاربردی را توصیف می‌کند، مدل مرجع دوّم در زنجیره‌ی سازمان، یعنی مدل مرجع یکپارچه زیرساخت اطلاعات یا IIITRM، بر فضای نرم‌افزاری برنامه‌کاربردی تمرکز دارد.III-RM ، «معماری سیستم‌های رایج» در مؤلفه‌های زنجیره‌ی سازمان است.
III-RM در شکل ۳-۱۶ نشان داده شده است و از نظر دامنه کلی آن، زیر مجموعه‌ای از TOGAF TRMاست، اما بخش‌های مشخصی از TRM را نیز گسترش می‌دهد، به ویژه بخش‌های برنامه‌های کاربردی کسب‌وکار و برنامه‌های کاربردی زیرساخت. III-RM به پرداختن به یکی از چالش‌های اصلی پیش روی معمار سازمان امروزی، یعنی نیاز به طراحی یک زیرساخت اطلاعاتی یکپارچه برای فعال کردن جریان اطلاعات بدون محدودیت، کمک می‌کند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

شکل ۳-۱۶ : جزئیات III-RM
۳-۱۳- چارچوب توانمندی معماری[۳۳]
به منظور عملکرد موفقیت آمیز معماری در یک سازمان، لازم است ساختارها، فرآیندها، نقش‌ها، مسئولیت‌ها و مهارت‌های مناسب با سازمان بکارگمارده شوند تا توانمندی معماری را تحقق بخشند. چارچوب توانمندی معماری، مجموعه‌ای از مواد مرجع را برای چگونگی استقرار چنین عملکردی از معماری فراهم می‌آورد. توجه داشته باشید که اگر چه این بخش تعدادی از دستورالعمل‌ها را برای پشتیبانی از فعالیت‌های کلیدی، در شکل فعلی آن، شامل می‌شود، اما چارچوب توانمندی معماری، به عنوان الگویی جامع برای انجام یک قابلیت معماری سازمانی در نظر گرفته نمی‌شود. یک ساختار کلی برای در شکل ۳-۱۷ نشان داده شده است[۶۲].
شکل ۳-۱۷ : چارچوب توانمندی معماری
۳-۱۳-۱- ایجاد یک توانمندی معماری
پیاده‌سازی هر توانمندی در یک سازمان، نیازمند طراحی چهار معماری دامنه، یعنی کسب‌و‌کار، اطلاعات، برنامه‌کاربردی و فناوری می‌باشد. در نتیجه، ایجاد کار معماری در یک سازمان نیازمند طراحی موارد زیر است:

    • معماری کسب‌و‌کار معماری، که حاکمیت معماری، فرآیندهای معماری، ساختار سازمانی معماری، نیازمندی‌های اطلاعاتی معماری، محصولات معماری و غیره را برجسته می‌کند.
    • معماری اطلاعات، زنجیره‌ی سازمان و مخزن معماری متعلق به سازمان را تعریف می‌کند.
    • برنامه معماری، که در آن عاملیت و/یا سرویس‌های برنامه‌های کاربردی مورد نیاز برای فعال کردن کار معماری را مشخص می‌کند.
    • معماری فناوری، که نیازمندهای‌ زیرساخت کار معماری را در پشتیبانی از برنامه‌های کاربردی معماری و زنجیره‌ی سازمان، مشخص می‌کند.

۳-۱۳-۲- حاکمیت معماری
چارچوب توانمندی معماری یک چارچوب و دستورالعمل‌هایی را برای حاکمیت معماری شامل می‌شود. حاکمیت معماری، عملی است که با آن معماری‌های سازمانی و معماری‌های دیگر در سطح گسترده‌ای از سازمان مدیریت و کنترل می‌شوند. این شامل موارد زیر است:

    • پیاده‌سازی سیستمی از کنترل‌ها بر روی ایجاد و پایش تمام اجزاء و فعالیت‌های معماری، برای اطمینان از معرفی، پیاده‌سازی و تکامل اثربخش معماری در سازمان.
    • پیاده‌سازی یک سیستم برای اطمینان از انطباق با استانداردهای داخلی و خارجی و تعهدات تنظیمی.
    • ایجاد فرآیندهایی برای پشتیبانی از مدیریت اثربخش فرآیندهای یاد شده در پارامترهای مورد توافق.
    • ایجاد و مستند‌سازی ساختارهای تصمیم گیری که بر معماری سازمانی تأثیر گذار هستند؛ این ذینفعانی را شامل می‌شود که برای تصمیم گیری ورودی فراهم می‌کنند.
    • توسعه‌ی شیوه‌هایی برای اطمینان از پاسخگویی به جامعه‌ای آشکار از ذینفعان مشخص، هم در داخل و خارج از سازمان.

۳-۱۳-۳- انجمن معماری
معماری سازمانی چیزی بیش از مصنوعات تولید شده فقط با بهره گرفتن از فرایند ADM است. مطابقت دادن عمل سازمان با اصولی که در معماری مشخص شده است، به یک چارچوب تصمیم گیری نیاز دارد. چارچوب قابلیت معماری، مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها را برای ایجاد و راه‌اندازی یک انجمن معماری سازمانی فراهم می‌کند. انجمن معماری، نسبت به آیتم‌های عملیاتی مسئول هستند و باید در شرایطی که امکان تضاد وجود دارد، قادر به تصمیم گیری باشند و نسبت به به کار بستن آن تصمیم، پاسخگو باشند. بنابراین باید یک نماینده از تمام ذینفعان کلیدی در معماری باشند و به طور معمول یک گروه از مدیران اجرائیِ مسئول بررسی و نگهداری معماری کلی را شامل می‌شوند. این مهم است که اعضای انجمن معماری، حوزه‌های معماری، کسب‌و‌کار و مدیریت مشکل را پوشش دهند.
مسائلی که درخصوص آنها انجمن معماری می‌تواند مسئول و پاسخگو شناخته شوند عبارتنداز:

    • سازگاری بین زیر معماری‌ها
    • شناسایی اجزای دارای قابلیت استفاده مجدد
    • انعطاف پذیری معماری سازمانی؛ برابر نیازهای کسب‌و‌کار و استفاده از فناوری‌های جدید
    • انجام انطباق معماری
    • بهبود سطح بلوغ حوزه معماری در سازمان
    • اطمینان دادن درخصوص پذیرش حوزه‌ی توسعه‌ی مبتنی بر معماری
    • فراهم کردن پایه و اساسی برای تصمیم گیری با توجه به تغییرات در معماری
    • پشتیبانی از قابلیت تعدیل برای تصمیم‌های خارج از محدوده

همچنین انجمن معماری مسئول آیتم‌های عملیاتی، مانند نظارت و کنترل قراردادهای معماری و آیتم‌های حاکمیت، از جمله تولید مواد حاکمیت قابل استفاده، می‌باشد. وظایف مهم عبارتند از:

    • تعیین وظایف معماری
    • تصویب رسمی محصولات معماری
    • حل تعارضات معماری

۳-۱۳-۴- انطباق معماری
استفاده از معماری برای ساختاربخشی به توسعه‌ی IT در یک سازمان، بر لزوم انطباق پروژه‌های IT با نقشه‌ی راه معماری دلالت دارد. در صورتی که چنین نیست، پس باید دلیل خوبی برای آن وجود داشته باشد.
شکل ۳-۱۸ : فرایند بررسی انطباق معماری
برای تعیین اینکه آیا این مورد وجود دارد، یک راهبرد انطباق معماری باید با سنجه‌های خاصی به منظور حصول اطمینان از انطباق با معماری به تصویب برسد. چارچوب قابلیت معماری شامل مجموعه‌ای از فرآیندها، دستورالعمل‌ها و یک چک لیست برای حصول اطمینان از انطباق پروژه با معماری می‌باشد، شامل:

  • پروژه‌ی ارزیابی تأثیر، نشان می‌دهد که چگونه معماری سازمانی بر روی پروژه‌های بزرگ در درون سازمان، تأثیر می‌گذارد.
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...