فصل اول: کلیات پژوهش ۱

۱-۱- مقدمه ۲

۱-۲- بیان مسأله ۲

۱-۳- پیشینه پژوهش ۴

۱-۴- اهمیت و ضرورت پژوهش ۷

۱-۵- سؤالات پژوهش ۷

۱-۶- اهداف پژوهش ۸

۱-۷- فرضیه‌های پژوهش ۸

۱-۸- روش تحقیق ۹

فصل دوم: مفاهیم ۱۱

۲-۱- کالا و انواع آن ۱۲

۲-۱-۱- کالا ۱۲

۲-۱-۲- انواع کالا ۱۳

۲-۱-۲-۱- کالاهای سرمایه‌ای یا تولیدی ۱۴

۲-۱-۲-۲- کالاهای واسطه‌ای ۱۴

۲-۱-۲-۳- کالاهای مصرفی یا نهایی ۱۴

۲-۱-۳- مفهوم کالا در عیب تولید ۱۴

۲-۱-۴- کالای خطرناک ۱۵

۲-۲- تولیدکننده، عرضه‌کننده، فروشنده، خریدار و مصرف‌کننده ۱۵

۲-۲-۱- تولیدکننده ۱۶

۲-۲-۲- عرضه‌کننده ۱۶

۲-۲-۳- فروشنده ۱۷

۲-۲-۴- خریدار ۱۸

۲-۲-۵- مصرف‌کننده ۱۸

فصل سوم: مفهوم عیب و تشخیص آن ۲۱

۳-۱- مفهوم عیب ۲۲

۳-۱-۱- تعریف لغوی عیب ۲۲

۳-۱-۲- مفهوم اصطلاحی عیب ۲۳

۳-۱-۲-۱- زیاده یا نقصان از اصل خلقت ۲۳

۳-۱-۲-۲- زیاده یا نقصان از اصل خلقت همراه با کاهش دادن قیمت کالا ۲۵

۳-۱-۲-۳- نقص از مرتبه­ی متوسط ۲۶

۳-۱-۲-۴- عامل کاهش قیمت کالا در عرف تجاری ۲۷

۳-۱-۲-۵- نقص مؤثر در مصرف و انتفاع ۲۸

۳-۱-۲-۶- نقص مؤثر در کاهش ارزش یا انتفاع متعارف ۲۹

۳-۱-۲-۷- تشخیص عرف ۳۰

۳-۱-۲-۸- نتیجه ۳۰

۳-۱-۳- تمییز عیب از وضعیت­های مشابه ۳۱

۳-۱-۳-۱- تمییز عیب از فقدان اوصاف ۳۱

۳-۱-۳-۲- تمییز کالای معیوب از کالای نامرغوب ۳۲

۳-۱-۳-۳- تمییز کالای معیوب از کالای دست­دوم ۳۳

۳-۱-۳-۴- تمییز کالای معیوب از کالای مغشوش ۳۳

۳-۲- تشخیص عیب ۳۵

۳-۲-۱- شرایط عیب موجد مسئولیت ۳۵

۳-۲-۱-۱- قابل مسامحه نبودن عیب ۳۵

۳-۲-۱-۲- مخفی بودن عیب موجود در کالا ۳۵

۳-۲-۱-۳- ورود ضرر در اثر عیب ۳۷

۳-۲-۱-۴- زمان ایجاد عیب ۳۸

۳-۲-۲- ضوابط تشخیص عیب ۳۹

۳-۲-۲-۱- ضابطه­ی انتظار مصرف‌کننده ۳۹

۳-۲-۲-۲- ضابطه­ی موازنه­ی خطر- منفعت ۴۴

۳-۲-۲-۳- ضابطه­ی دوگانه ۴۵

۳-۲-۳- نقش استاندارد و نهادهای مشابه در تشخیص عیب ۴۶

فصل چهارم: اقسام عیب و مطالعه­ موردی مصادیقی از کالاهای معیوب ۵۱

۴-۱- اقسام عیب ۵۲

۴-۱-۱- عیب در طراحی کالا ۵۲

۴-۱-۲- عیب در ساخت و تولید کالا ۵۴

۴-۱-۳- عیب در اطلاع‌رسانی ۵۶

۴-۱-۳-۱- محتوای اطلاع‌رسانی ۵۹

۴-۱-۳-۲- تفاوت بین ارائه­ راهنمای استفاده از کالا و بیان اخطارهای لازم ۶۰

۴-۱-۳-۳- اخطار ۶۰

۴-۱-۳-۳-۱- شرایط اخطار ۶۱

۴-۱-۳-۳-۱-۱- کافی بودن اخطار ۶۱

۴-۱-۳-۳-۱-۲- عدم امکان رفع خطر با تغییر در طراحی و ساخت ۶۱

۴-۱-۳-۳-۲- خطرات لازم الاخطار ۶۲

۴-۱-۳-۳-۲-۱- قابل پیش‌بینی بودن خطر ۶۲

۴-۱-۳-۳-۲-۲- عدم آگاهی خریدار از وجود خطر ۶۳

۴-۱-۳-۴- شیوه­ اطلاع‌رسانی ۶۴

۴-۱-۳-۵- نتیجه­ اطلاع‌رسانی ۶۶

۴-۱-۳-۶- موارد عدم مسئولیت در فرض عدم اطلاع‌رسانی ۶۷

۴-۱-۳-۶-۱- استفاده­ نادرست غیر قابل‌ پیش‌بینی از کالا ۶۷

۴-۱-۳-۶-۲- تقصیر زیان‌دیده یا قاعده­ اقدام ۶۸

۴-۲- مطالعه­ موردی مصادیقی از کالاهای معیوب ۶۹

۴-۲-۱- مواد خوراکی و آشامیدنی ۶۹

۴-۲-۱-۱- مواد خوراکی ۶۹

۴-۲-۱-۲- مواد آشامیدنی ۷۳

۴-۲-۲- مواد شیمیایی و بهداشتی ۷۵

۴-۲-۲-۱- شوینده‌ها ۷۵

۴-۲-۲-۲- لوازم‌آرایشی ۷۶

۴-۲-۲-۳- کالاهای سمی ۷۶

۴-۲-۳- لوازم‌خانگی ۷۷

۴-۲-۴- هواپیماها ۷۷

۴-۲-۵- پوشاک ۸۱

۴-۲-۶- مواد دارویی و پزشکی ۸۲

۴-۲-۶-۱- داروها ۸۲

۴-۲-۶-۲- خون ۸۳

۴-۲-۷- دخانیات ۸۴

۴-۲-۸- دستگاه‌ها و ماشین­آلات صنعتی ۸۷

۴-۲-۹- وسایل تفریحی و ورزشی ۸۹

۴-۲-۱۰- اتومبیل‌ها ۹۱

فصل پنجم: نتیجه‌گیری و پیشنهادات ۹۵

۵-۱- نتیجه‌گیری ۹۶

۵-۲- پیشنهادات ۱۰۱

فهرست منابع ۱۰۳

الف- فارسی ۱۰۴

ب- عربی ۱۰۷

ج- انگلیسی ۱۰۹

د- قوانین و مقررات ۱۱۲

۲-۲- تولیدکننده، عرضه‌کننده، فروشنده، خریدار و مصرف‌کننده ۱۵

۲-۲-۱- تولیدکننده ۱۶

۲-۲-۲- عرضه‌کننده ۱۶

۲-۲-۳- فروشنده ۱۷

۲-۲-۴- خریدار ۱۸

۲-۲-۵- مصرف‌کننده ۱۸

فصل سوم: مفهوم عیب و تشخیص آن ۲۱

۳-۱- مفهوم عیب ۲۲

۳-۱-۱- تعریف لغوی عیب ۲۲

۳-۱-۲- مفهوم اصطلاحی عیب ۲۳

۳-۱-۲-۱- زیاده یا نقصان از اصل خلقت ۲۳

۳-۱-۲-۲- زیاده یا نقصان از اصل خلقت همراه با کاهش دادن قیمت کالا ۲۵

۳-۱-۲-۳- نقص از مرتبه­ی متوسط ۲۶

۳-۱-۲-۴- عامل کاهش قیمت کالا در عرف تجاری ۲۷

۳-۱-۲-۵- نقص مؤثر در مصرف و انتفاع ۲۸

۳-۱-۲-۶- نقص مؤثر در کاهش ارزش یا انتفاع متعارف ۲۹

۳-۱-۲-۷- تشخیص عرف ۳۰

۳-۱-۲-۸- نتیجه ۳۰

۳-۱-۳- تمییز عیب از وضعیت­های مشابه ۳۱

۳-۱-۳-۱- تمییز عیب از فقدان اوصاف ۳۱

۳-۱-۳-۲- تمییز کالای معیوب از کالای نامرغوب ۳۲

۳-۱-۳-۳- تمییز کالای معیوب از کالای دست­دوم ۳۳

۳-۱-۳-۴- تمییز کالای معیوب از کالای مغشوش ۳۳

۳-۲- تشخیص عیب ۳۵

۳-۲-۱- شرایط عیب موجد مسئولیت ۳۵

۳-۲-۱-۱- قابل مسامحه نبودن عیب ۳۵

۳-۲-۱-۲- مخفی بودن عیب موجود در کالا ۳۵

۳-۲-۱-۳- ورود ضرر در اثر عیب ۳۷

۳-۲-۱-۴- زمان ایجاد عیب ۳۸

۳-۲-۲- ضوابط تشخیص عیب ۳۹

۳-۲-۲-۱- ضابطه­ی انتظار مصرف‌کننده ۳۹

۳-۲-۲-۲- ضابطه­ی موازنه­ی خطر- منفعت ۴۴

۳-۲-۲-۳- ضابطه­ی دوگانه ۴۵

۳-۲-۳- نقش استاندارد و نهادهای مشابه در تشخیص عیب ۴۶

فصل چهارم: اقسام عیب و مطالعه­ موردی مصادیقی از کالاهای معیوب ۵۱

۴-۱- اقسام عیب ۵۲

۴-۱-۱- عیب در طراحی کالا ۵۲

۴-۱-۲- عیب در ساخت و تولید کالا ۵۴

۴-۱-۳- عیب در اطلاع‌رسانی ۵۶

۴-۱-۳-۱- محتوای اطلاع‌رسانی ۵۹

۴-۱-۳-۲- تفاوت بین ارائه­ راهنمای استفاده از کالا و بیان اخطارهای لازم ۶۰

۴-۱-۳-۳- اخطار ۶۰

۴-۱-۳-۳-۱- شرایط اخطار ۶۱

۴-۱-۳-۳-۱-۱- کافی بودن اخطار ۶۱

۴-۱-۳-۳-۱-۲- عدم امکان رفع خطر با تغییر در طراحی و ساخت ۶۱

۴-۱-۳-۳-۲- خطرات لازم الاخطار ۶۲

۴-۱-۳-۳-۲-۱- قابل پیش‌بینی بودن خطر ۶۲

۴-۱-۳-۳-۲-۲- عدم آگاهی خریدار از وجود خطر ۶۳

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...