دانلود متن کامل پایان نامه ارشد | ذ) راهبرد زیبایی شناسی نوین در تاکید بر ارتباط نوشتاری – بصری: – 8 |
۲-۱-۱۱- شیوه های تبلیغات مؤثر
تبلیغات به معنای رساندن پیام، خبر یا اطلاعی به اطلاع مردم، ابلاغ، موضوع را با انتشار اخبار به وسایل گوناگون در اذهان مردم جاری کردن و پخش اخبار و پیام ها بوده و ریشه در کنگره “گاتیو دی پروپاگاندا فید”، و یا کنگره ترویج ایمان دارد که توسط کلیسای کاتولیگ در سال ۱۶۶۲ م به عنوان بخشی از اقدامات ضداصلاح طلبی کلیسا برپا شد. تبلیغات منحصراً به کنترل عقیده با نمادهای مهم، گزارش ها، شایعه ها، تصاویر و دیگر اشکال ارتباط اجتماعی اشاره دارد و هدف از آن معروف سازی موضوع مطرح شده و اقناع افراد به تبعیت از آن است. از این رو می توان اذعان داشت که تبلیغات در وجه مثبت خود یک ضرورت بوده و در حقیقت بوجودآورنده ارتباطات لازم و منطقی در جوامع است. در این زمینه به چند مورد از راهبردهای تبلیغات در اعلان اشاره می شود.
الف) راهبرد رعایت سادگی:
هر چه پیام در اعلان، صریح تر و هدف مشخص تر باشد درک آن آسان تر بوده و توسط جمع بیشتری از مخاطبان راهگشایی خواهد شد.
ب) راهبرد تکرار در نصب اعلان و یا تکرار عناصر واحد و همگون:
یکی از پرکاربردترین راهبردهای تبلیغات برای تاثیرگذاری در اذهان عمومی تکرار است. بدین طریق می توان مخاطبان را چنان محاصره نمود و تحت فشار گذارد تا در نهایت محصور و تسلیم تبلیغات شده و بی اختیار به خرید کالا یا پیروی از آنچه موردنظر اعلان است دست زنند.
پ) راهبرد اغراق در یک خصوصیت ویژه:
در این راهبرد می توان از صفات عالی و تفضیلی همچون اولین، بهترین، قوی ترین، بزرگ ترین، مجهزترین، سریع ترین و زیباترین در پیام نوشتاری بهره برد یا با بیانی تصویری با بزرگنمایی یک خصوصیت ویژه آن را به کار بست.
ت) راهبرد تحریف و آشنایی زدایی:
دنیای واقعیت برای تمام مخاطبان یکسان نیست، آنچه ما آن را واقعی یا تحریف شده میدانیم به تجربه های گذشته، خواسته های کنونی و امید آینده ما بستگی دارد. اگر واقعیت برای مخاطب ما خوشایند نیست می توان آن را در راستای میل ایشان تغییر داد و بازنمایی نمود.
ث) راهبرد ارائه توجیه منطقی:
در این راهبرد هدف رساندن پیامی منطقی به مخاطبان و شناساندن عملکرد واقعی محصول یا خدمات به آن ها بوده و سعی بر آن است تا تنها با خلق یک تصویر جذاب و یا یک شعار پرتحرک و پرجاذبه به جذب مشتری اقدام نگردد بلکه همراه با منطق، استدلال و بیان واقعیت ها، مخاطبان در جریان واقعیت کالا قرار گیرند.
ج) راهبرد استفاده از اعتبار افراد معروف:
بدین منظور موضوع تبلیغ را در کنار فردی که برای مخاطبان دارای ارزش و اعتبار بوده قرار میدهند و یا در مسیر آرمان ها و اهدافی که به نایل آمدن به آن مشتاقند معرفی می نمایند، بنابرین مخاطبان پذیرای آن میشوند.
چ) راهبرد اشاره به فواید همراهی با اکثریت جامعه:
با توسل به گرایش عامه مردم به دنباله روی از دیگران و شرکت در جبهه اکثریت با القا از طریق تصویر یا شعارهایی همانند اکثر مردم این محصول را در خانه دارند و یا همه با همه به گروه بزرگ ما ملحق شوید، می توان آن ها را متقاعد کرد که اکثریت جامعه این کار را انجام میدهند.
ح) راهبرد هماهنگی با شتاب زمان و انتزاع گرایی:
در اعلان مطلوب است جوهره هر موضوع را با بهره گرفتن از کمترین عناصر یافت. از این رو توانایی در ایجاز یک اصل در طراحی اعلان بوده و تفکر انتزاعی نقش مؤثری در برقراری ارتباط با مخاطبان داشته و میزان موفقیت آن را افزایش میدهد.
خ) راهبرد بیان استعاره و غیرمستقیم:
در این راستا سعی بر این است که پیام در راستای مورد پذیرش واقع شدن، تا حد ممکن به صورت غیرمستقیم و با بهره گرفتن از فنون روانشناختی، غنی از استعاره و به دور از رویکرد دستوری و نصیحت گونه سا خته و پرداخته شده و به مخاطبان عرضه شود.
د) راهبرد بیان نمادین:
استفاده نمادگرایانه از شکل ها راهبرد بسیار مؤثر دیگری است. که به دلیل اشاره غیرمستقیم، از تاثیرگذاری بالاتری برخوردار است.
ذ) راهبرد زیبایی شناسی نوین در تأکید بر ارتباط نوشتاری – بصری:
در این راهبرد نگاهی کاملا زیباشناختی به خط صورت میگیرد و به عنوان هنری تجریدی یا انتزاعی با خط برخورد می شود که نگرشی جدا از معنی و مفهوم را می طلبد.
ر) راهبرد برانگیختن کودک درون با تصویرسازی کودکانه:
چنین اعلان هایی که بر پایه تفکری کودکانه طراحی شده اند، به دلیل مطابقت با سرشت مشترک تمامی انسان ها، توسط جمع کثیرتری از مخاطبان پذیرفته شده و با آن ها ارتباط برقرار میکنند.
ز) راهبرد ایجاد احساس نیاز:
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 10:20:00 ق.ظ ]
|