۳-۵-۲٫ پرسشنامه درگیری والدین در امور تحصیلی

پرسشنامه درگیری والدین در امور تحصیلی، ابزاری محقق ساخته می‌باشد که مشتمل بر ۱۵ سوال می‌باشد. این پرسشنامه به صورت لیکرت پنج درجه ای که به صورت موافقم(۵)، کمی موافقم(۴)، نظری ندارم(۳)، کمی مخالفم(۲) و مخالفم(۱) نمره گذاری می شود. کسب نمره بالاتر از میانگین در این پرسشنامه نشان دهنده درگیری مثبت والدین در امور تحصیلی فرزندانشان است و کسب نمره پایین تر از میانگین نشان دهنده عدم توجه و درگیری والدین در مور تحصیلی فرزندانشان می‌باشد. جهت بررسی روایی این پرسشنامه سعی شد از پنج تن از اساتید دانشگاه هرمزگان کمک گرفته شود ابتدا سوالات پرسشنامه ۲۰ مورد بودند که این اساتید روایی این پرسشنامه را مورد تأیید قرار دادند و تعداد سوالات را به ۱۵ مورد تقلیل دادند. جهت بررسی پایایی این پرسشنامه بر روی ۱۰۰ نفر از دانش آموزان بندر عباس اجرا شد و آلفای کرونباخ برابر۸۶/. برای کل آزمون به دست آمد که مورد قبول است.

۳-۶٫ روش تجزیه و تحلیل داده‌آموزش‌ها

در تجزیه و تحلیل اطلاعات پژوهش، از روش‎های آمار توصیفی و روش‎های آمار استنباطی استفاده شد. روش‎های آمار توصیفی که در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند عبارتند از: فراوانی، میانگین، واریانس، انحراف معیار و خطای انحراف استاندارد. روش‎های آمار استنباطی که مورد استفاده قرار گرفته شد، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری خطی به روش همزمان می‎باشد . بعد از جمع‌ آوری پرسش‎نامه های مورد نظر تمام اطلاعات از طریق نرم افزار [۱۱۴]spss تجزیه و تحلیل شدند.

یافته های

تحقیق

۴-۱٫ مقدمه

در فصل چهارم به تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع‌ آوری شده پرداخته می‎شود. برای تجزیه و تحلیل یافته‎های پژوهشی از روش‎های آمار توصیفی و روش‎های آمار استنباطی استفاده شد. در سطح توصیفی از شاخص‏های فراوانی، درصد فراوانی، درصد تجمعی استفاده شد. در سطح استنباطی برای تجزیه و تحلیل فرضیه های پژوهش از آزمون آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان استفاده شد.

۴-۲٫ یافته های توصیفی پژوهش

۴-۲-۱٫ جنسیت

جدول ۴-۱٫ توزیع فراوانی، درصد و درصد تجمعی افراد شرکت کننده در پژوهش حاضر برحسب جنسیت

جنسیت

فراوانی

درصد

درصد تجمعی

مرد

۱۴۰

۱/۴۹

۱/۴۹

زن

۱۴۵

۹/۵۰

۱۰۰

کل

۲۸۵

۱۰۰

جدول ۴-۱، نشان می‌دهد که فراوانی شرکت کنندگان در پژوهش حاضر مربوط به جنس مونث و مذکر برابر با ۱۴۰ نفر می‌باشد.

نمودار۴-۱٫ نمودار توزیع درصد شرکت کنندگان در پژوهش حاضر بر حسب جنسیت

۴-۲-۲٫ نوع مدرسه

جدول ۴-۲٫ جدول توافقی فراوانی و درصد نوع مدارس در پژوهش حاضر

نوع مدرسه

فراوانی

درصد

درصد تجمعی

دولتی

۱۴۸

۹/۵۲

۹/۵۲

غیردولتی

۱۳۲

۱/۴۷

۰/۱۰۰

جمع

۲۸۰

۱۰۰٫۰

جدول فوق توزیع فراوانی دانش‎آموزان در مدارس را برای نمونه پژوهش نشان می‎دهد. همان‎طور که از جدول فوق مشخص است ۱۴۸ نفر معادل ۹/۵۲ درصد از مجموع ۲۸۰ نفر از افراد شرکت کننده در پژوهش را دانش‎آموزان مدارس دولتی تشکیل داده‎اند و ۱۳۲ نفر معادل ۱/۴۷ درصد از مجموع ۲۸۰ نفر از افراد شرکت کننده در پژوهش را دانش‎آموزان مدارس غیر دولتی(غیرانتفاعی) تشکیل می‎دهند. ستون آخر جدول بالا درصد تجمعی را نشان می‎دهد.

نمودار۴-۲٫ نمودار ستونی توزیع درصد مدارس در پژوهش حاضر

۴-۲-۳٫ پایه تحصیلی

جدول ۴-۳٫ جدول فراوانی، درصد و درصد تجمعی افراد شرکت کننده در پژوهش به تفکیک پایه تحصیلی

پایه تحصیلی

فراوانی

درصد

درصد تجمعی

هفتم

۱۵۰

۶/۵۳

۶/۵۳

نهم

۱۴۰

۴/۴۶

۱۰۰٫۰

جمع

۲۸۰

۱۰۰٫۰

جدول فوق توزیع فراوانی دانش‎آموزان به تفکیک پایه تحصیلی را نشان می‎دهد. همان‎طور که از جدول فوق مشخص است. دانش‎آموزان پایه هفتم راهنمایی با فراوانی ۱۵۰نفر معادل ۶/۵۳ درصد از مجموع افراد نمونه پژوهش را تشکیل می‎دهند، دانش‎آموزان پایه نهم با فراوانی ۱۴۰نفر معادل ۴/۴۶ درصد از افراد نمونه پژوهش را تشکیل می‎دهند.

نمودار ۴-۳٫ نمودار ستونی توزیع پایه تحصیلی دانش‎آموزان در پژوهش حاضر

۴-۲-۴٫ تحصیلات والدین (مادر یا پدری که پرسشنامه را پر کردند)

جدول ۴-۴٫ جدول فراوانی، درصد و درصد تجمعی تحصیلات پدر دانش‎آموزان شرکت کننده در پژوهش

تحصیلات والدین

فراوانی

درصد

درصد تجمعی

بی سواد

۷۹

۲/۲۸

۲/۲۸

زیردیپلم

۶۲

۱/۲۲

۴/۵۰

دیپلم

۵۴

۳/۱۹

۶/۶۹

فوق دیپلم

۳۷

۲/۱۳

۹/۸۲

لیسانس

۲۶

۳/۹

۱/۹۲

فوق لیسانس و بالاتر

۲۲

۹/۷

۰/۱۰۰

کل

۲۸۰

۰/۱۰۰

همان طور که در جدول توافقی مشاهده می‎شود، فراوانی، درصد و درصد تجمعی تحصیلات والدین دانش‎آموزان در پژوهش، مشخص شده است. از بین دانش‎آموزان شرکت‎کننده در پژوهش تعداد ۷۹نفر معادل ۲/۲۸ درصد، پدر آنان بی‎سواد که بیش‎ترین درصد از حجم نمونه را به خود اختصاص داده است ،۶۲نفر معادل ۱/۲۲ درصد از آنان زیر دیپلم و ۵۴نفر معادل۳/۱۹درصد دیپلم، ۳۷نفر معادل۲/۱۳درصد فوق دیپلم، ۲۶ نفر معادل۳/۹درصد لیسانس، ۲۲نفر معادل۹/۷درصد فوق لیسانس و بالاتر از حجم نمونه پژوهشی را به خود اختصاص داده‎اند.

نمودار۴-۴٫ نمودار ستونی توزیع تحصیلات پدر دانش‎آموزان در پژوهش حاضر

۴-۲-۵٫ شغل والدین

جدول ۴-۵٫ جدول فراوانی، درصد و درصد شغل پدر دانش‎آموزان شرکت کننده در پژوهش

شغل پدر

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...