دانلود فایل های دانشگاهی – ۱-۵- تبیین فرضیههای تحقیق – 1 |
نگرش سیستمیبه جهت جامعیت بالقوه ، به یکپارچگی و هماهنگی اطلاعات موجود در سازمان کشیده میشود و عالی ترین مورد نگرش سیستمیبه سازمانها ، به استقرار سیستمهای اطلاعات مدیریت ( MIS ) منجر میگردد .
این سیستمها که گرد آوری و سازماندهی ها و تولید اطلاعات و انتقال آن را به مدیران به انجام میرساند . همچون ناظری مقتدر در تمامیسطوح سازمانها حضور یافته و حیطه معرفتی مدیر را توسعه داده و بینش وی را بری اتخاذ تصمیمات صحیح مهیا میسازد .
رقابت گسترده و فشرده ی که در سطح بینالمللی ، بالا خص در حوزه عملیات اقتصادی وجود دارد ، اقتضا میکند که شیوه های مدیریت نیز همانند سایر عوامل متحول گردند ، تا بقای سازمان تضمین شود . سیستمهای اطلاعات مدیریت نیز همپای مدیریت از تحول و پویایی متاثر خواهد بود .
نگهداری و پردازش انبوه داده هایی که برای تصمیم گیری مورد نیاز است . بدون استفاده از کامپیوترهای توانمند عصر حاضر غیر ممکن به نظر میرسد .کامپیوتر ها قادرند میلیونها داده را در حافظه خود نگهداری کنند و طبق دستور العملهای نوشته شده ، داده های مذبور را با سرعتی شگفت انگیز به انحاء مختلف ، تحلیل و تلخیص نموده و به صورت اطلاعات قابل استفاده در اختیار تصمیم گیرندگان قرار دهند .
کامپیوتر وسیله با ارزشی برای کار کردن با اطلاعات و داده ، به ویژه اعدد و ارقام است . کاربرد گسترده کامپیوتر ، به عنوان ابزاری یاری دهنده در زمینههای برنامه ریزی مدیریت ، تصمیم گیری و کنترل ، به سبب ویژگیها و مزایای خاصی است که کامپیوتر ها دارند .
برخی از این ویژگیها عبارتند از : پردازش بسیار سریع ، خود هدایت کنندگی ، پردازش از راه دور ، توان استدلال ، توان انجام حجم عظیمیاز عملیات تکراری ، نگهداری و انبار کردن داده ها و باز خوانی داده ها .
بدون شک ، توان فوق العاده کامپیوتر ها از لحاظ محاسبه ، استدلال ، سرعت عمل ، دقت و حافظه به آن ها جایگاه کم نظیری در حل مسائل سازمانی داده است .
بسیاری از اندیشمندان علم مدیریت را عقیده بر این است که هر تصمیمیبه اطلاعات درباره موضوع آن بستگی دارد و حتی برخی گفته اند ۹۰ در صد هر تصمیم را اطلاعات تشکیل میدهد . بنابرین یک مدیر به عنوان تصمیم گیرنده در سازمان و یا حتی در جامعه ، باید اطلاعات دقیق و مناسب را به موقع در اختیار داشته باشد که بتواند دراجرای وظایف مدیریتی خود تصمیمات مناسب را اتخاذ کند و به مرحله اجرا گذارده و در نهایت ارزیابی کند .
در این مورد سیستمهای اطلاعاتی به مدیریت یاری میکند تا هر چه سریع تر اطلاعات دقیق را کسب نموده و با استفاده بهینه از آن ها ، حداکثر کارایی و اثر بخشی را به دست آورد .
ابزار دیجیتالی توانمندیهای ویژه ما را بسیار بالا میبرند : توان اندیشیدن ، شکل دهی به اندیشه ها و توان همکاری با دیگران در پیاده نمودن آنچه را که اندیشدیده ایم .
۱-۳- اهمیت و ضرورت تحقیق
مزیت ملی ، در کشور هایی پدید میآید که مدیران تنهادر صدد افزایش کارایی نباشند ، بلکه حرکتهای سازمانی شان در راستای استراتژی کلی باشد ( دکتر مایکل پورتر ، استاد دانشگاه هارورد : پیام مدیریت ).
تغییر و تحولات بینالمللی وسرعت این تغییرات دولتها را بر آن داشته است تا در راستای کسب مزیت رقابتی در عرصه بینالمللی ، دور نمای استراتژیک حرکتهای خود را ترسیم نمایند . ترسیم چشم انداز در حقیقت دور نمای آینده یک کشور و بیانگر ارزشها ، آرمانها و تفکرات سیاستگزاران کشور میباشد
تصمیمات استراتژیک و ملی مبنی بر ایجاد دولت الکترونیکی ، چشم انداز ایران ۱۴۰۰ و به تبع آن تصمیمات استراتژیک در راستای چشم انداز و تبیین اهداف و سیاستهای کلی و اجرایی و تبیین چالشها و راهکارهای دستیابی به اهداف ، الزامهای دهکده جهانی در امر ارتباطات ، استاندارد سازی عملیات و جلب رضایت ارباب رجوع ، مقدماتی را پیش روی سیستم سازمانی قرار میدهد که روی آوری به اتوماسیون اداری یکی از آن ها است . برای حل مسائل پیش رو که در هر سازمانی به وقوع میپیوندد از مراحلی همچون تشخیص درست مسئله ، بررسی زمینههای مختلف حل مسئله ، انتخاب بهترین راه حل و اجرای آن و کنترل و حصول اطمینان از درست کار کردن راه حل ، عبور میشود .
سازمانها به منظور درک صحیح مسئله زمان زیادی را صرف مطالعه و شناسائی راه حلهای مسئله مینمایند . حل برخی مسائل پیچیده سازمانی زمان طولانی را میطلبد و سیستم اتوماسیون پشتیبانی بسیار خوب و مؤثر تری را در ایفای وظایف مدیریتی از جمله تصمیم گیری، برنامه ریزی و کنترل برای مدیران فراهم میآورد .
متحول شدن ارتباطات و مکاتبات اداری در سازمانها و مؤسسات اقتصادی از آنچنان رشد سریعی بر خوردار است که دیگر فرایندهای کند و زمان بر اداری به روال پیشین پذیرفتنی نیست . بر این اساس ضرورت دارد تا ابزاری فراهم شود که با بهره جویی از آن بتوان با سرعت و دقت به انجام فرایندهای اداری پرداخت . بدین منظور استفاده از سیستم اتوماسیون اداری به عنوان روشی نوین از سویی به جریان کار سرعت میبخشد و از سویی دیگر ، با جمع آوری اطلاعات مجموعه فعالیتهای سازمان و طبقه بندی آن ها ، بستر مناسبی را برای سرعت بخشیدن به امور روزمره فراهم میسازد . نرم افزار اتوماسیون به عنوان بخشی از مجموعه سیستم یکپارچه اطلاعات مدیریت ، با بررسی مدلهای فعالیت سازمانهای بخش عمومیو مؤسسات صنعتی و بازرگانی طراحی و تولید شده است و میتواند به خوبی پاسخگوی نیازهای یاد شده باشد . در پازل چند مربعی قدرت آنچه که مهم است این است که دیگر ، قدرت در نهاد ها ( مثل قدرت )، سازمان ها یا کنترل کنندگان نماد ها متمرکز نیست . قدرت در شبکه های جهانی ثروت ، اطلاعات و تصاویر که نظامیبا هندسه متغیر و جغرافیایی غیر مادی است ، نشر مییابد و استحاله میشود اما از بین نمیر ود .
این تحقیق و نتایج آن نه تنها میتواند در آشکارسازی نقاط قوت و ضعف سیستم و رفع مغایرتهای احتمالی سیستم اتوماسیون در سازمان متبوع مؤثر باشد بلکه میتواند در سرعت بخشیدن به انتخاب ناگزیر و الزامات سازمانهای مدرن ، در بعد تجهیز به فناوریهای سخت افزاری نرم افزاری سبز فایل در سازمانهای همنوع و در سطح وسیعتر در سازمانهای زیر مجموعه وزارت کشور و سایر سازمانها نقش آفرینی کند .
۱-۴- اهداف تحقیق
۱-۴-۱- هدف کلی
بررسی تاثیر سیستم اتوماسیون بر بهبود تصمیم گیری مدیران در سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان ایلام
۱-۴-۲- اهداف ویژه
۱- بررسی و تجزیه و تحلیل آثار و نتایج حاصل از سیستم اتوماسیون در سازمان آموزش فنی و حرفهای استان ایلام.
۲- ارائه راهکار برای بهبود عملکرد سیستم اتوماسیون جهت بهره برداری .
۱-۴-۳- اهداف کاربردی
۱- شناسایی یک سیستم اتوماسیون مناسب جهت اطلاع رسانی به مدیران.
۲- بررسی و شناسائی عوامل مؤثر در موفقیت سیستم اتوماسیون از نظر تامین اطلاعات مناسب نظیر صحت،کیفیت، دقت،پیگیری، به هنگام بودن و اقتصادی بودن .
۱-۵- تبیین فرضیههای تحقیق
سیستم اتوماسیون بر سهولت گردش اطلاعات در تصمیم گیری مدیران تاثیر مثبت دارد .
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 09:25:00 ق.ظ ]
|