دانلود فایل های پایان نامه با موضوع جایگاه فرش ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
روش گردآوری اطلاعات را به طور کلی به دو دسته تقسیم می کنند :
۳-۷-۱- روش کتابخانه ای
برای روشن شدن مباحث نظری تحقیق و بدست آوردن اطلاعات مورد نیاز در زمینه فرش و جایگاه آن از روش جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای به عنوان مفید ترین روش استفاده شده است. از این روش برای جمع آوری اطلاعات در زمینه ادبیات و پیشینه تحقیق استفاده گردید، لذا با مطالعه کتابها، مقالات و تحقیقات دیگر پژوهشگران و جستجو در اینترنت، اطلاعات مورد نیاز جمع آوری گردید.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳-۷-۲- روش میدانی
به مجموعه روشهایی اطلاق می شود که محقق برای گردآوری اطلاعات ناگزیر است به محیط بیرون برود و با مراجعه به افراد محیط، اطلاعات مورد نظر خود را جمع آوری کند(حافظ نیا، ۱۳۸۴، ص۱۷۹). در این پژوهش، ترکیبی از هر دو روش استفاده شده است، بدین صورت که در بررسی ادبیات و پیشینه تحقیق از روش کتابخانه ای و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش میدانی استفاده شده است.
۳-۸- ابزار گردآوری اطلاعات
ابزار سنجش و اندازه گیری وسایلی هستند که محقق به کمک آنها می تواند اطلاعات مورد نیاز را برای تجزیه و تحلیل و بررسی پدیده ی مورد مطالعه و نهایتا” کشف حقیقت گردآوری نماید. ابزار هایی که محققان علوم انسانی برای گردآوری اطلاعات تاکنون توانسته اند ابداع کنند عبارت است از : پرسشنامه، کارت مصاحبه، کارت مشاهده، آزمون، فیش، و نظایر آنها. این ابزارها متناسب با نوع تحقیق و روش کار آن برگزیده و طراحی می شود. که ما در این تحقیق از پرسشنامه استفاده کرده ایم(حافظ نیا، ۱۳۸۴، ص۱۴۵). پرسشنامه یکی از ابزارهای رایج تحقیق و روشی مستقیم برای کسب داده های تحقیق است. پرسشنامه مجموعه ای از سوالات است که پاسخ دهنده با ملاحظه ی آنها پاسخ لازم را ارائه می دهد. این پاسخ، داده ی مورد نیاز پژوهشگر را تشکیل می دهد. سوالهای پرسشنامه را نوعی محرک – پاسخ می توان محسوب کرد. از طریق سوالهای پرسشنامه می توان دانش، علایق، نگرش و عقاید فرد را مورد ارزیابی قرار داد، به تجربیات قبلی وی پی برد و به آنچه در حال حاضر انجام می دهد آگاهی یافت(سرمد و همکاران،۱۳۹۰، ص۱۴۱). سوالات پرسشنامه از ۳۳ سوال تشکیل شده است. سوالات از نوع بسته بوده و مقیاس اندازه گیری از نوع مقیاس لیکرت[۳۵] بوده است. در این پرسشنامه مقیاس مورد استفاده از نوع لیکرت می باشد که از سری مقیاسهای طیفی یا درجه بندی است. سوالات دارای طیف ۵ گزینه ای هستند که گزینه کاملا”مخالفم که در یک طرف طیف ۵ گزینه ای قرار دارد و به آن درجه ۱ اختصاص یافته و گزینه کاملا” موافقم در طیف دیگر طیف قرار دارد و به آن درجه ۵ داده شده است. در وسط طیف به ترتیب گزینه های مخالفم با درجه ۲، تاحدودی موافقم و تا حدودی مخالف با درجه ۳، موافقم با درجه ۴، قرار گرفته است. جدول(۳-۲) آن را نشان می دهد.
جدول(۳-۲) طیف لیکرت
طیف
کاملا” موافق
موافق
تاحدودی موافقم تا حدودی مخالفم
مخالفم
کاملا” مخالف
امتیاز
۵
۴
۳
۲
۱
در مورد گزینه ها، پاسخگو اختیار دارد که با نظر خودش یکی از پنج گزینه را که با نگرش وی بیشتر همخوانی دارد، انتخاب و علامت بزند. جدول(۳-۳) سؤالات بسته پرسشنامه با هر یک از فرضیه های مورد نظر در این تحقیق را نشان می دهد.
جدول(۳-۳) شماره سوالات پرسشنامه در مورد فرضیه ها
فرضیه ها
شماره سؤالات
فرضیه اول
۶-۵-۴-۳-۲-۱
فرضیه دوم
۱۲-۱۱-۱۰-۹-۸-۷
فرضیه سوم
۱۹-۱۸-۱۷-۱۶-۱۵-۱۴-۱۳
فرضیه چهارم
۲۶-۲۵-۲۴-۲۳-۲۲-۲۱-۲۰
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-04-15] [ 05:33:00 ب.ظ ]
|