دانلود منابع تحقیقاتی : دانلود مقالات و پایان نامه ها درباره ارزیابی ارتباط ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
براساس هدف پژوهشهای علمی را میتوان به سه گروه بنیادی، کاربردی و علمی تقسیم کرد.
این پژوهش از نظر طبقه بندی به لحاظ هدف، پژوهشی کاربردی[۲۸] است و از نظر روش، شبه آزمایشی و از نوع پسرویدادی میباشد. این نوع پژوهشهای بیشتر بر مؤثرترین اقدام تأکید دارند و علتها را کمتر مورد توجه قرار می دهند.
پژوهشهای کاربردی، با بهره گرفتن از زمینه و بستر شناختی و معلوماتی که از طریق پژوهشهای بنیادی فراهم شده برای رفع نیازمندیهای بشر و بهبود و بهینهسازی ابزارها، روشها، اشیاء و الگوها در جهت توسعه رفاه و آسایش و ارتقای سطح زندگی انسان مورد استفاده قرار میگیرند(حافظنیا، ۱۳۸۲).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
همچنین از نظر طبقه بندی پژوهش برحسب روش و نحوه گردآوری داده ها، این پژوهش
توصیفی– همبستگی است و از روششناسی مبتنی بر بازار استفاده شده است. پژوهشهای توصیفی به بررسی شرایط موجود جهت شناخت بیشتر به منظور کمک به فرایند تصمیم گیری مورد استفاده قرار میگیرند(سکاران، ۱۹۹۲).
جامعه آماری
جامعه آماری عبارت است از افراد یا واحدهایی که دارای حداقل یک صفت مشترک باشند. معمولاً در هر پژوهش، جامعه مورد بررسی، یک جامعه آماری است که پژوهشگر مایل است درباره صفت (صفتها) متغیر واحدهای آن به مطالعه بپردازد(سرمد و سایرین، ۱۳۸۳).
جامعه مورد نظر این پژوهش، کلیه شرکتهای خودروسازی پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران در طی سالهای ۸۷ تا ۹۲ است و فرضیه های موردنظر در رابطه با این جامعه آماری مورد مطالعه و آزمون قرار خواهد گرفت.
تعیین حجم نمونه و نمونه گیری
هدف محقق شناسایی جامعه و تعیین پارامترهای مربوط به آن است. برای این کار یا باید به کلیه افراد جامعه مراجعه کند و صفت و ویژگی مورد نظر پژوهش خود را در آنها جویا شود، یا باید تعدادی از افراد جامعه را مورد مطالعه قرار دهد و از طریق جمع کوچکتری و روش معینی، پی به صفات و ویژگیهای جامعه ببرد. بدیهی است اگر جامعه مورد نظر کوچک و حجم و تعداد افراد آن کم باشد، می تواند آن را به طور کامل مطالعه نماید. ولی اگر جامعه بزرگ باشد و امکانات و مقدورات وی اجازه ندهد، ناچار است از بین افراد جامعه تعداد مشخصی را به عنوان نمونه برگزیند و با مطالعه این جمع محدود، ویژگیها و صفات جامعه را مطالعه کرده، شاخص ها و اندازه های آماری آن را محاسبه کند.
بنابراین از آنجا که جوامع آماری معمولاً از حجم و وسعت جغرافیایی زیادی برخوردارند و محققان نمی توانند به تمام آنها مراجعه کنند، بنابراین ناگزیرند به انتخاب جمعی از آنها به عنوان نمونه و تعمیم نتایج آن به جامعه مورد مطالعه اکتفا کنند(حافظنیا، ۱۳۸۲).
به طور کلی در پژوهشهای علوم انسانی متداولترین روشهای نمونه گیری به شرح ذیل است:
الف) نمونه گیری تصادفی ساده
ب) نمونه گیری تصادفی سیستماتیک
ج) نمونه گیری طبقه بندیشده
د) نمونه گیری خوشهای
ه) نمونه گیری چندمرحلهای
در این تحقیق از آنجا که یک صنعت خاص مورد تحقیق میباشد کلیه شرکتهای این صنعت به عنوان نمونه مورد تحقیق قرار خواهند گرفت..
روش و ابزار گردآوری داده ها
گردآوری اطلاعات مورد نیاز پژوهش یکی از مراحل اساسی آن است و به لحاظ اهمیت آن، گاه به اشتباه روشهای گردآوری اطلاعات را روشهای پژوهش مینامند. مرحله گردآوری اطلاعات آغاز فرآیندی است که طی آن محقق یافته های میدانی و کتابخانهای را گردآوری می کند و به روش استقرایی به فشردهسازی آنها از طریق طبقه بندی و سپس تجزیه و تحلیل می پردازد و فرضیه های تدوین شده خود را مورد ارزیابی قرار میدهد و در نهایت حکم صادر می کند و پاسخ مسأله پژوهش را به اتکای آنها مییابد. روشهای گردآوری اطلاعات را به طور کلی به دو طبقه میتوان تقسیم کرد: روشهای کتابخانهای و روشهای میدانی(حافظنیا، ۱۳۸۲).
در این پژوهش برای جمعآوری اطلاعات نظری موردنیاز و همچنین پیشینهی پژوهش از روش کتابخانهای، یعنی مطالعه و بررسی متون، پایان نامه ها، مقالات و کتب تخصصی فارسی و انگلیسی و همچنین اطلاعات دریافتی از پایگاههای اینترنتی استفاده شده است.
تدوین فرضیه ها
فرضیه عبارت است از حدس یا گمان اندیشمندانه درباره ماهیت، چگونگی و روابط بین پدیده ها، اشیاء و متغیرها، که محقق را در تشخیص نزدیکترین و محتملترین راه برای کشف مجهول کمک مینماید. بنابراین، فرضیه گمانی است موقتی که درست بودن یا نبودنش باید مورد آزمایش قرار گیرد(حافظنیا، ۱۳۸۲).
فرضیه اصلی:
بین استراتژی تقسیم سود و کارایی شرکتهای قلمرو تحقیق رابطه وجود دارد
فرضیات فرعی:
۱٫بین بازده دارایی و استراتژی تقسیم سود رابطه وجود دارد
۲٫بین بازده سهام و استراتژی تقسیم سود رابطه وجود دارد
۳٫بین نسبت کیو توبین و استراتژی تقسیم سود رابطه وجود دارد
۴٫بین کارایی تحلیل پوششی داده ها و استراتژی تقسیم سود رابطه وجود دارد
روش تجزیه و تحلیل دادهها
۱.روش های توصیفی:
در این تحقیق برای اینکه بتوانیم نمونه آماری راتوصیف نماییم با بهره گرفتن از شاخص های توصیف داده ها به سه گروه شاخص هاس مرکزی( مانند میانگین و میانه)، شاخص های پراکتدگی(مانند واریانس و انحراف معیار) و شاخص های شکل توزیع (مانند شاخص چولگی و شاخص کشیدگی) به توصیف نمونه آماری پرداخته خواهد شد.
۲٫روش های تحلیل پیش فرض ها:
الف)نرمال بودن متغیرهای مستقل و وابسته: آزمون کولموگرووف – اسمیرنوف(K-S )
برای اینکه بتوانیم نرمال بودن توزیع متغیرهای تحقیق را مورد بررسی قرار دهیم از این آزمون ناپارامتریک استفاده شده است. در این آزمون اگر سطح معنی داری متغیرها بزرگتر از ۵صدم باشد در این صورت توزیع متغیرها نرمال می باشد. این آزمون برای گرفتن مجوز لازم جهت استفاده از رگرسیون و ضریب همبستگی پیرسون بر متغیرهای مستقل و وابسته اعمال می گردد تا نرمال بودن اطلاعات اثبات گردد.
ب)نرمال بودن باقی مانده ها: آزمون دوربین – واتسون(DW)
برای اینکه بررسی نماییم که بین متفیرهای تحقیق خود همبستگی وجود نداشته باشد از این آزمون استفاده خواهیم نمود. در صورتیکه این آماره بین ۱٫۵ تا ۲٫۵ باشد نشان دهنده این است که متغیرهای فرضیه دارای خود همبستگی نیستند.
۴٫روش های استنباطی:
الف) تعیین کارایی
در این مرحله برای بدست آوردن کارایی از چهارمدل BCC ستانده گرا و نهاده گرا و CCR ستانده گرا و نهاده گرا کارایی ها را محاسبه کرده و از بین آنها کارا ترین مدل را جهت مقایسه با جریان نقدی آزاد انتخاب می کنیم.
ب) نسبت های تقسیم سود: یکی دیگر از ارکان این تحقیق استراتژی تقسیم سود است که جهت تحلیل و مقایسه با کارایی از نسبت های مربوط به آن استفاده خواهیم نمود
۵)نرم افزارها:
از نرم افزار GAMS و SPSS جهت تجزیه و تحلیل داده ها و محاسبات آماری و از نرم افزار Excel جهت پردازش اولیه داده ها و مرتب سازی آنها استفاده خواهد شد. به علاوه از نرم افزار ره آورد نوین و بانک اطلاعاتی تدبیر پرداز نیز برای استفاده از اطلاعات و داده های بورس مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
بهطور خلاصه جهت آزمون فرضیه¬های پژوهش، مراحل زیر انجامشده است:
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-04-15] [ 05:54:00 ب.ظ ]
|