نهندی و همکاران(۱۳۹۰) در مطالعه ای به بررسی رابطه بین برخی مکانیزم های حاکمیت شرکتی و محافظه کاری در گزارشگری مالی پرداختند. آن ها استدلال نمود که محافظه کاری به طور بالقوه از چند طریق بر حاکمیت شرکتی مفید است: اولاً پرداخت‌های فرصت طلبانه مدیریت به خود را کاهش می‌دهد. ثانیاً موجب گزارشگری مدیر ‌در مورد زیان حاصل از فروش دارایی ها و توقف عملیات می شود و بالاخره از تداوم سرمایه گذاری مدیر در پروژه های دارای خالص ارزش فعلی منفی جلوگیری می‌کند. در این تحقیق، محافظه کاری با بهره گرفتن از ۲ مدل باسو ( ۱۹۹۷ ) و رویچوداری و واتز ( ۲۰۰۶ ) اندازه گیری شده و مالکیت سهام‌داران نهادی، تمرکز مالکیت و استقلال اعضای هیئت مدیره به عنوان مکانیزم های حاکمیت شرکتی در نظر گرفته شده است. جامعه آماری تحقیق حاضر شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده و با بهره گرفتن از روش نمونه گیری حذفی، ۶۰ شرکت طی دوره زمانی ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۷ به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شده است. با بهره گرفتن از مدل های رگرسیون چند متغیره، نتایج بیانگر عدم وجود رابطه بین مکانیزم های حاکمیت شرکتی و محافظه کاری در گزارشگری مالی است. البته در این تحقیق آثار برخی متغیرهای کنترلی نیز در نظر گرفته شده است.

هاشمی و همکاران(۱۳۸۹) تحقیقی با عنوان ارزیابی نقش کیفیت سود بر الگوی شیوه تأمین مالی و کارایی سرمایه گذاری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام دادند. آن ها تأثیر اقلام تعهدی اختیاری به عنوان شاخص کیفیت سود بر الگو، شیوه تأمین مالی و کارایی سرمایه گذاری شرکت‌ها را بررسی نمودند. هدف اصلی این پژوهش بررسی نقش اقلام تعهدی در تعیین بازده دارایی ها، حساسیت سرمایه گذاری به وجوه نقد داخلی و تعیین تأثیر میزان تأمین مالی از منابع خارجی بر قیمت گذار ی بازار اقلام تعهدی اختیاری می‌باشد. در راستای دست یابی به هدف مذکور و ‌پاسخ‌گویی‌ به پرسش های تحقیق سه فرضیه تدوین گردیده و به منظور آزمون فرضیه های پژوهش از تحلیل رگرسیون چند متغیره و اطلاعات مالی ۱۰۷ شرکت عضو نمونه بین سال های ۱۳۷۷الی ۱۳۸۶ استفاده شده است. یافته های پژوهش حاکی از این است که در سطح کل نمونه در شرکت‌های دارای اقلام تعهدی اختیاری مثبت بزرگ، سرمایه گذاری در دارایی های سرمایه ای حساسیت بیشتری به جریان های نقدی داخلی دارد. افزون بر این نتایج حاصل شده بر رابطه منفی بین اقلام تعهدی اختیاری جاری و بازده آتی دارایی ها دلالت دارد. نتیجه دیگر تحقیق نشان می‌دهد که قیمت گذاری بازار اقلام تعهدی اختیاری تحت تأثیر میزان تأمین مالی خارجی قرار ندارد. افزون بر این آزمون فرضیه های تحقیق در بین صنایع مورد بررسی به نتایجی متنوع منتهی گردید.

ثقفی و عرب مازار یزدی(۱۳۹۰) با بهره گرفتن از مدل تعدیل شده وردی (۲۰۰۶) به آزمون تجربی رابطه میان کارایی سرمایه گذاری و کیفیت گزارشگری مالی پرداخته‌اند. کارایی سرمایه گذاری به صورت مفهومی، به معنی پذیرش پروژه هایی با ارزش فعلی خالص مثبت است و منظور از ناکارایی سرمایه گذاری، گذر از این فرصت های سرمایه گذاری(سرمایه گذاری کمتر از حد) و یا انتخاب پروژه هایی با خالص ارزش فعلی منفی(سرمایه گذاری بیش از حد) است. در این تحقیق، سرمایه گذاری مورد انتظار، تابعی از فرصت های رشد تلقی شده و سرمایه گذاری کمتر از حد(انحراف منفی از سرمایه گذاری مورد انتظار) و سرمایه گذاری بیش از حد(انحراف مثبت از سرمایه گذاری مورد انتظار) به عنوان ناکارایی سرمایه گذاری مطرح شده است. برای ارزیابی کیفیت گزارشگری مالی، از مدل های کیفیت اقلام تعهدی استفاده شده است. این تحقیق در ۱۵۲ شرکت پذیرفته شده در بورس تهران، بر اساس اطلاعات مندرج در گزارش های مالی شرکت ها در فاصله سال های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۷ انجام شده است که نتایج نشان داد در بورس تهران بر خلاف تحقیقات بیدل و همکاران(۲۰۰۹) و وردی(۲۰۰۶) عملا هیچ گونه همبستگی معناداری میان متغیرهای مذبور وجود ندارد.

عرب صالحی و اشرفی(۱۳۹۰) در پژوهشی، رابطه بین محدودیت های مالی و حساسیت سرمایه گذاری- جریان نقدی را بررسی کرده‌اند.برای طبقه بندی شرکت‌ها در دو گروه دچار محدودیت مالی و فاقد محدودیت مالی، میزان ذخایر نقدی شرکت‌ها به عنوان متغیر طبقه بندی کننده اصلی مورد توجه قرار گرفته است. انتظار می رود که ذخایر نقدی، توانایی شرکت ها در بهره برداری از فرصت‌های سرمایه گذاری سودآور را افزایش دهد. به منظور مقایسه مدل ذخایر نقدی بهینه با شاخص های سنتی محدودیت مالی، میزان کارایی متغیرهای اندازه، عمر، نسبت سود تقسیمی و عضویت شرکت در ‌گروه‌های تجاری در تعیین محدودیت مالی شرکت‌ها نیز آزمون شده است. این پژوهش از نوع همبستگی بوده، بر تحلیل داده های تابلویی مبتنی است. در این پژوهش، اطلاعات مالی ۷۲ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۷ بررسی شده است. یافته های پژوهش نشان دهنده نقش مثبت ذخایر نقدی در کاهش حساسیت سرمایه گذاری-جریان نقدی شرکتهاست.از طرف دیگر، برتری خاصی در استفاده از مدل ذخایر نقدی بهینه در مقایسه با معیار های سنتی محدودیت مالی مشاهده نشد.

فروغی و صادقی(۱۳۸۹) به بررسی رابطه محافظه کاری با کارایی سرمایه گذاری دارایی های سرمایه ای پرداختند. در این تحقیق معیار محافظه کاری با بهره گرفتن از مدل گیولی و هان محاسبه شد و جهت بررسی کارایی سرمایه گذاری واحدهای تجاری از دو معیار متفاوت(با بهره گرفتن از مدل سری زمانی و جریان های نقدی) استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و قلمرو زمانی بین سال های ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۶ می‌باشد. مدل آماری به کار گرفته شده، مدل رگرسیون چند متغیره است و جهت تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه‌ها از مدل داده های ترکیبی استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیات پژوهش از یک طرف گویای وجود رابطه معنی دار و منفی بین محافظه کاری و سرمایه گذاری بیش از حد در دارایی های سرمایه ای و از طرف دیگر بیانگر وجود رابطه معنی دار و مثبت بین کارایی سرمایه گذاری و محافظه کاری می‌باشد

۲-۱۰)تحقیقات انجام شده در خصوص رفتارهای سرمایه گذاری و عوامل مؤثر برآن

۲-۱۰-۱) تحقیقات انجام شده در خارج از کشور

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...