۱۳۸۹مشایخی و همکارانش

نتایج بیانگر این بود که در بازار سرمایه ایران، اقلام تعهدی خلاف قاعده وجود دارد که وابسته به اطلاعات سرمایه گذاری شامل در اقلام تعهدی بوده است. همچنین آن ها نشان دادند که سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار تهران نسبت به اقلام تعهدی واکنش بیش از اندازه نشان می دهندبه بررسی واکنش سرمایه گذاران نسبت به جنبه‌های سرمایه گذاری اقلام تعهدی در بازار سرمایه ایران پرداختند۱۳۸۹حقیقت و ایرانشاهینشان دادند که در رویکرد کل اقلام تعهدی، جریانات نقدی عملیاتی، توان توضیحی اقلام تعهدی غیرعادی در بازده آتی سهام را کاهش نمی ‌دهد به بررسی محتوای اطلاعاتی افزاینده اقلام تعهدی خلاف قاعده در مقایسه با جریانات نقدی عملیاتی پرداختند۱۳۹۰حقیقت و بختیارینتایج بیانگر این است که وقتی کل داده ها در تجزیه و تحلیل در نظرگرفته می شود، جزء مالی با بازده آتی سهام شرکت ها رابطه معنی دار دارد.به بررسی رابطه بین اجزای ارزش دفتری با ارزش بازار با بازده آتی سهام با بهره گرفتن از روش پنمن همکارانش(۲۰۰۷)پرداختند۱۳۹۰

عرب مازار یزدی و

عرب احمدی

نتایج بیانگر این بودکه کیفیت سود(پایداری سود) با کیفیت اقلام تعهدی رابطه مستقیم دارد، ضمن اینکه با کاهش کیفیت اقلام تعهدی و افزایش اندازه اقلام تعهدی، بازده سهام افزایش می یابدرابطه بین کیفیت سود(پایداری سود)، اندازه اقلام تعهدی و بازده سهام با کیفیت اقلام تعهدی را مورد بررسی قرار دادند۱۳۹۰دستگیر و رستگار. نتایج بیانگر این بود که بین جریانهـای نقـد آزاد دوره آتـی و تغییـرات ســرمایه در گــردش، تغییــرات در موجــودی کــالا،استهلاک دارایی‌های مشهود و نامشهود و برآوردهـای خالص حسابداری دوره جاری رابطه معنادار معکوس وجـود دارد.به بررسی رابطه بین جریـانهـای نقد عملیاتی، سود خالص، تغییرات سرمایه در گردش،تغییرات در موجودی کالا، اســتهلاک دارایی‌های مشهود و نامشـهود و برآوردهـای خـالص حسابداری با جریان‌های نقد آزاد دوره آتـی پرداختـند۱۳۹۱ایزدی نیا،قوچی فرد و حمیدیاننتایج ‌بیانگر این بود که اقلام تعهدی با بازده آتی سهام ارتباط مثبت و معنادار دارد ، در صورتی که تأمین مالی خارجی با بازده آتی سهام ارتباط معنا داری نداردبه بررسی تأثیر اقلام تعهدی بر رابطه تأمین مالی خارجی با بازده آتی سهام پرداختند۱۳۹۲هاشمی و جلالی مقدمنتایج بیانگر بود که یک رابطه معنی داری بین اقلام تعهدی و نوسانات سرمایه در گردش وجود دارد. همچنین بین رشد فروش و اقلام تعهدی رابطه معکوس وجود داردبه بررسی تأثیر برگشت، پایداری و ناهنجاری اقلام تعهدی بر سود دوره شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداختند۱۳۹۲خانی و صادقی

۲-۱۴-۲٫ مروری بر پیشینه تحقیق در خارج از ایران

شی و همکارانش[۱۱۹](۲۰۱۴) به بررسی تأثیر پیش‌بینی جریان نقدی عملیاتی بر قیمت گذاری اقلام تعهدی از سوی سرمایه گذار پرداختند. نتایج نشان داد که بازده اقلام تعهدی، برای شرکت های با پیش‌بینی جریان نقدی تحلیل گر پایین تر است. همچنین نتایج نشان داد که کاهش ناهنجاری اقلام تعهدی با پیش‌بینی جریان نقدی تحلیل گر، کاملا به کاهش دستکاری سود در شرکت هایی با پیش‌بینی جریان نقدی نسبت داده نمی شود بلکه تا اندازه ای به توسعه توانایی سرمایه گذار برای قیمت گذاری دستکاری سود نیز مرتبط می شود.

پاپاناستاسوپولوس و همکاران[۱۲۰](۲۰۱۱) در پژوهش خود به بررسی ارتباط بین اقلام تعهدی و فعالیت های تأمین مالی خارجی با بازده آتی سهام پرداختند. نتایج پژوهش آن ها نشان داد که پرتفوهایی با اقلام تعهدی بالا و حجم بالایی از فعالیت های تأمین مالی خارجی، بازده های پایین تری کسب می‌کنند. همچنین، نتایج رگرسیون مقطعی در سطح شرکت ها حاکی از آن است که در صورت حضور اقلام تعهدی سرمایه در گردش، فعالیت های تأمین مالی خارجی توانایی پیش‌بینی بازده های آتی را پیدا می‌کند.

ریساتک[۱۲۱]، (۲۰۱۰) در پژوهشی تحت عنوان بازده های نامشهود، اقلام تعهدی و بازده معکوس به بررسی عوامل مؤثر بر ایجاد اقلام تعهدی خلاف قاعده پرداختند. به بررسی نابهنجاری اقلام تعهدی و تأثیر بازده نامشهود بر این نابهنجاری پرداخته است. نتایج پژوهش وی نشان داد که بین اقلام تعهدی و بازده سهام رابطه معکوسی وجود دارد. همچنین با وارد کردن متغیر بازده نامشهود دوره های قبل به مدل رگرسیونی رابطه منفی بین اقلام تعهدی و بازده سهام از بین می رود. به عبارت دیگر، بازده نامشهود بر نابهنجاری اقلام تعهدی تأثیرگذار است.

هیرشلیفر و همکارانش[۱۲۲](۲۰۰۹)، به بررسی رابطه بین اقلام تعهدی و جریان های نقدی نقدی با اندازه بازده سهام پرداختند. طبق یافته های آن ها ارتباط مثبت زیادی بین اندازه اقلام تعهدی با بازده سهام وجود دارد؛ ضمن اینکه بین اندازه جریان های نقدی با بازده سهام ارتباط منفی وجود دارد.

ژانگ[۱۲۳](۲۰۰۷) در پژوهشی تحت عنوان اقلام تعهدی، سرمایه گذاری و اقلام تعهدی ناهنجار به بررسی اقلام تعهدی ناهنجار پرداخت. او ‌به این نتیجه رسید که اقلام تعهدی ناهنجار به طور یکنواخت با اطلاعات سرمایه گذاری متشکل از اقلام تعهدی افزایش می‌یابد و برخلاف انتظار، نشان داد تحلیل ها همسو با مبحث پایداری اقلام تعهدی نیست. وی در پژوهش خود اقلام تعهدی سرمایه در گردش را معیاری برای رشد و سرمایه گذاری شرکت در نظر گرفت و با توجه ‌به این معیار به بررسی رابطه بین اقلام تعهدی و بازده آتی سهام پرداخت.

چان و همکاران[۱۲۴] (۲۰۰۶)، رابطه بین اقلام تعهدی و بازده سهام را بررسی کردند و ‌به این نتیجه رسیدند که شرکت هایی که اقلام تعهدی بالایی دارند بازده سهام پایینی در آینده خواهند داشت. به عبارت دیگر سودهای با کیفیت پایین تر بازده سهام کمتری در دوره های متوالی خواهند داشت. آنان اقلام تعهدی را به دو قسمت اختیاری و غیراختیاری تقسیم کردند و نشان دادند که نتایج آن ها یکسان است.

یو [۱۲۵](۲۰۰۵) طی پژوهش خود اعلام کرد که بعد از کنترل جریانات نقدی عملیاتی، اقلام تعهدی به صورت مثبت با بازده آتی سهام مرتبط است. وی نتیجه گرفت که سرمایه گذاران به اقلام تعهدی کمتر از واقع، عکس العمل نشان می‌دهند و این در حالیست که این رابطه مثبت، بین جریان نقدی عملیاتی و بازده آتی سهام است.

دسای و همکارانش[۱۲۶](۲۰۰۴) به بررسی رابطه بین اقلام تعهدی و بازده آتی سهام با در نظر گرفتن رشد فروش پرداختند و نتیجه گرفتند که اقلام تعهدی خلاف قاعده، در سطح کل اقلام تعهدی با در نظر گرفتن رشد فروش کاهش داده نمی شود. همچنین آن ها تشخیص دادند که اقلام تعهدی خلاف قاعده، با در نظر گرفتن نسبت ارزش دفتری به بازار حقوق صاحبان سهام، در سطح کل اقلام باقی می ماند.

دچو و دیچو[۱۲۷](۲۰۰۲)به بررسی رابطه بین اقلام تعهدی و بازده آتی سهام با در نظر گرفتن جریانات نقدی عملیاتی پرداخته و دریافتند که اقلام تعهدی بعد از در نظر گرفتن جریانات نقدی عملیاتی، دیگر وابسته به بازده آتی سهام نیست و این یافته حاکی از آن است که بخشی از اقلام تعهدی، مرتبط با جریانات نقدی عملیاتی می‌باشد که به اقلام تعهدی خلاف قاعده منجر می شود.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...