منابع دانشگاهی و تحقیقاتی برای نگارش مقاله : ارزیابی آمادگی بکارگیری ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
-۹ در مدل لوئیز و جنی ، عوامل بحرانی سیستمهای کسب و کار و فناوری اطلاعات مناسب موجود در سازمان ، یکپارچه سازی، پیکربندی، توسعه، تست و اشکال زدایی برنامه ریزی منابع سازمان مورد بحث واقع نشده است.
-۱۰ در مدل لاین، عوامل بحرانی سفارشی سازی، یکپارچه سازی، پیکربندی، توسعه، تست، اشکال زدایی برنامه ریزی منابع سازمان ، سیستمهای کسب و کار و فناوری اطلاعات مناسب موجود در سازمان در نظر گرفته نشده است.
باوجود محصولات متنوع ومختلف ERPدربازار و درحالی که هر کدام فروشندگان ادعای وجود مشخصه های منحصر بفردی را در محصول خود دارند مرتب سازی آنها وانتخاب راه حل مناسب برای سازمان کاربسیار وقت گیر و حتی مسئولیت ترسناکی است.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
تاکنون از روش ها ی امتیاز دهی ، رتبه بندی ، بهینه سازی ریاضی و تصمیم گیری چند معیاره جهت انتخاب سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان استفاده شده است (Wei 2004) روش امتیاز دهی یک روش حسی است و به سادگی نظرات تصمیم گیرندگان را بازتاب میدهد. روش رتبه بندی برای مقایسه پروژه های مرتبط باکاربردهای کامپیوتری ابداع شد این روش همان محدودیتهای روش امتیاز دهی را دارد بهینه سازی ریاضی نیز مثل برنامه ریزی آرمانی برنامه ریزی صفرو یک و برنامه ریزی غیر خطی جهت بهینه سازی منابع درانتخاب سیستم های اطلاعاتی بکارگرفته شده اند (Badri 2001) اما روشن است که انتخاب سیستم های فناوری اطلاعات از جمله سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان یک مساله تصمیم گیری چندمعیارها ست (Wei2004) تئوری تصمیم گیری چندمعیاره روش مناسبی برای حل مسائلی است که عوامل و شاخص های زیاد و بعضا متضادی در آنها دخیل می باشند.
سی استفانو درمقاله ای با عنوان” عوامل کلیدی موفقیت سازمانی برای پیاده سازی سیستم های SCM/ ERP به منظور پشتیبانی از تصمیم گیری ” ضمن تاکید فراوان به اهمیت انتخاب ERP مناسب یک چارچوب مفهومی برای ارزیابی نرم افزار ERP پیشنهاد داد او معتقد بود باید الگویی ارائه شود که برای همه سازمانها با هر زمینه فعالیتی تصمیم گیری صحیح و علمی را فراهم نماید. دراین راستا الگوریتم پیشنهادی ابتدا باید معیارهای مناسبی برای تصمیم گیری در برداشته باشد و سپس اوزان مناسب در نطر گرفتن شرایط سازمان برای هر یک محاسبه شده و سپس نظر سازمان نیز در آن دخالت نماید.از نطر او الگویی برای تصمیم گیری مناسب است که :
کلیه مقتضیات سازمان از لحاظ کارکردی در آن لحاظ شده باشد.
از انعطاف لازم برخوردار باشد چنانکه قابل استفاده برای همه سازمانها باشد.
جامع باشد به نحوی که قابلیت اطمینان بالایی برای تصمیم اخذ شده به همراه داشته باشد.
قابلیت اجرایی داشته باشد
سی استفانو برای ارزیابی و انتخاب ERP دوگروه معیارهای استراتژیکی وعملیاتی را در نظر گرفت .این معیارها در جدول ۲-۱ آورده شده است(tefanou 2001).
جدول ۲-۱ معیارهای موثر در ارزیابی ERP
عوامل موثر در ارزیابی ERPدر سطح استراتژیک
عوامل موثر در ارزیابی ERP در سطح عملیاتی
-سهم ERPدر چشم انداز کسب و کار
– انعطاف پذیری راه حل ERPدر تغییر شرایط
– سازگاری باشرایط کسب وکار
– ادغام اطلاعات و فرایند های کسب و کار
– شناسایی میزان ریسک پرژه
– تاثیر ERPدر فرایند تصمیم گیری
– براورد کل هزینه مالکیت ERP
– تجزیه و تحلیل گزینه های قابل انتخاب
تاثیر ERP روی
شبکه های کسب وکار
زمان برای تکمیل معاملات
اشتراک گذای اطلاعات دون سازمانی
بآورد هزینه های ناشی از :
-مقاومت کارکنان
– آموزش پرسنل
– مشاوران خارجی
منبع : سی استفانون ۲۰۰۱
سی استفانو پیاده سازی ERP موفق را منوط به براورد انتظارات از این سیستم ها دانست .او معتقد بود برای داشتن یک پیاده ساز ی موفق ابتدا هر شرکت باید به ارزیابی ERP مناسب با شرکت خود بپردازد و بهینه ترین انها راکه هدف شرکت را برآورده می سازد خریدای نمایند.
مدل ارائه شده جکیوز و همکارانش تحت عنوان “مدل شش مرحله ای به منظور خرید نرم افزار ERP” فرایند تهیه و خرید نرم افزار ERP را در شش مرحله تشریح میکند که در زیر به اختصار آورده شده است (Jaques 2002).
برنامه ریزی : این مرحله که غالبا به دست فراموشی سپرده می شود مهمترین قدم در کل فرایند انتخاب و اجرای سیستم است.اولین گام این فرایند آن است که تیمی شامل تصمیم گیرندگان تخصص فنی و نمایندگان واحدهای کار درون سازمان تشکیل داده شود.این مرحله معمولا بالاترین اهداف و خطی مشی های سازمان رادرارتباط با مشتریان ، تامین کنندگان و کارمندان در ۵ سال آتی تشریح میکند.
جستجوی اطلاعات : دراین مرحله میبایست اطلاعات وسیعی درمورد سیستمها و فروشندگان ERP تهیه کرد. این اطلاعات را از منابع مختلفی مانند نشریات تخصصی ،کتب نمایشگاهی ، آمارهای عملکرد سالیانه اینترنت و سایر منابع میتوان تحصیل کرد.
انتخاب اولیه : برای هرچه اجرایی تر کردن الگوریتم پیشنهادی و از آنجاکه تعداد ارائه دهندگان معمولابسیار زیاداست ضروری است ابتدا بر اساس یک سری معیارهای کلی تعداد معقولی از آنان را برای ارزیابی کاندیدا نمود. این معیارها عبارتند از :
انتخاب براساس اندازه صنعت یا سازمان
انتخاب بر اساس مقایسه کارکردهای عمومی
ارزیابی گزینه ها که دراینجا وجود یک شخص مجرب در صنعت مربوطه بسیار ارزشمند و کارساز خواهد بود اعضای تیم انتخاب بایستی در رتبه بندی بسته های نرم افزاری تامین کنندگان به توافق دست یابند طور یکه بتوانند در اینمورد بسته های مختلف نظرات خود را جمع بندی کنند مثلا به این نتیجه برسند که بسته A دارای مزیت مالی اما بسته B دارای پشتیبانی بهتر است و یابسته C دارای قابلیتهای بیشتری در ارائه خدمات به مشتریان است.
انتخاب بهترین گزینه : این مرحله از اهمیت خاصی برخوردار است چرا که بایستی تامین کننده نهایی انتخاب گردد. دراین مرحله از روش های مختلف تصمیم گیری برای انتخاب گزینه نهایی میتوان استفاده کرد که روش های امتیاز دهی رتبه بندی ، بهینه سازی ریاضی وانواع روش های تصمیم گیری چندمعیاره از این جمله اند.
مذاکره: دراین مرحله تیم تشکیل شده به مذاکره با فروشنده نهایی می پردازد تادرمورد چگونگی و زمان پیاده سازی به توافقات نهایی دست یابد.
الانبای محقق ترکیه ای در تحقیقی باعنوان” انتخاب یک سیستم ERP با بهره گرفتن از نرم افزار Expert Choice” برای انتخاب سیستم برنامه ریزی منابع سازمان با مطالعات میدانی و مشاهدات به یکسری معیار ارزیابی رسید که میتوان آنها را در سه گروه معیارهای مربوط به فروشندگان ، معیارهای مربوط به کاربران و معیارهای تکنولوژیکی طبقه بندی کرد . وی برای ارزیابی سیستم مناسب از فرایند تحلیل سلسله مراتب استفاده کرد. برای حل مدل از نرم افزار Export Choice استفاده شده است.
هرچند این متدولوژی برا ی تحقیقات مختلف یکسان است ولی براساس مقایسات صورت گرفته ممکن است نتایج در تحقیقات مشابه متفاوت باشد.در واقع نتایج تحقیق مربوط به شرایط این مطالعه است وانتخاب نهایی ممکن است قابل تعمیم نباشد.
چان چین وی در سال ۲۰۰۴ درمقاله ای با عنوان ” چارچوبی جامع برای انتخاب سیستم ERP´با بهره گرفتن از FMADM چارچوب مفهومی جدیدی برای انتخاب ERP مناسب ارائه داد .وی این چارچوب را باتوجه به ترکیب داده های بدستآمده از گزارشات بیرونی وداده های کیفی مصاحبه با فروشندگان سیستم های ERP ارائه کرد. در تحقیق او یک ساختار چند شاخصه سلسله مراتبی به منظور ارزیابی سیستماتیک پروژه های ERP استفاده شده است.اعداد مورد استفاده دراین تحقیق به صورت فازی می باشد. شاخص های ارزیابی در سه گروه عوامل پروژه ، عوامل مربوط به سیستم و عوامل مربوط به فروشنده طبقه بندی شده است (Wei 2004).
یکسال بعد وی با بهبود مدل قبلی خود درمقاله ای تحت عنوان ” رویکرد مبتنی بر AHP برای انتخاب ERP یک رویه سیستماتیک برای ساختار هدفمند انتخاب ERPبا استفاده ازتکنیک AHP ارائه کرد. مراحل این انتخاب در زیر آورده شده است (Wei2005).
تشکیل تیم پروژه ERP
جمع آوری اطلاعات مرتبط با سیستم ERP
شناسایی ویژگیهای پروژه
بحث در مورد اهداف پروژه
متمایز کردن اهداف اصلی و فرعی
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1401-04-15] [ 05:32:00 ب.ظ ]
|